De Graafschap grijpt periodetitel, Cambuur blijft winnen

Foto: De Graafschap grijpt periodetitel, Cambuur blijft winnen

In navolging van NAC Breda en FC Volendam heeft ook De Graafschap een periodetitel te pakken. Het succesje van de Achterhoekers kwam vrijdagavond geen moment in gevaar tegen Jong AZ: 5-1.

De Graafschap leidde halverwege al met 4-0, waardoor de periodetitel praktisch gezien al een feit was. Ralf Seuntjens leidde de feestvreugde in door binnen tien minuten de ban te breken. Daryl van Mieghem, Branco van den Boomen en Javier Vet zorgden in het half uur erna zelfs voor een enorme voorsprong.

Na rust kon De Graafschap enigszins gas terug nemen, al maakte opnieuw Seuntjens er nog wel 5-0 van. Thijs Oosting redde de eer voor Jong AZ na een klein uur spelen, maar met de periodetitel én de tweede positie op zak zal niemand bij De Graafschap daar een traan om laten.

Cambuur maakt geen fout

SC Cambuur blijft onverstoorbaar in de Keuken Kampioen Divisie. Jong PSV knokte zich dankzij Noni Madueke en Jorbe Vertessen weliswaar tweemaal langszij in Leeuwarden, maar Jamie Jacobs en Robert Mühren zorgden alsnog voor een 4-2 zege voor de koploper. Diezelfde Mühren had eerder op schitterende wijze voor de openingstreffer gezorgd, waar Michael Breij de overige Cambuur-treffer produceerde.

Jong Ajax en FC Volendam morsen

Cambuur en De Graafschap k oersen zodoende af op een terugkeer in de Eredivisie. Jong Ajax staat na het 2-2 gelijkspel tegen Telstar derde, maar mag zoals bekend niet meestrijden om promotie. FC Volendam heeft als nummer vier nog de beste papieren om de nummers één en twee te bedreigen, maar ook het elftal van Wim Jonk morste vrijdag twee punten: 2-2 tegen Go Ahead Eagles.

Hyballa niet langs NEC

Peter Hyballa heeft het weerzien met zijn oude werkgever NEC niet in winst kunnen omzetten. Bart Verbruggen bracht NAC Breda in De Goffert nog wel aan de leiding, maar die voorsprong wist het niet vast te houden. Zian Flemming zorgde in de 79ste minuut voor de gelijkmaker.

Overige uitslagen:

Almere City FC – Helmond Sport 2-0

FC Eindhoven – Excelsior 3-1

MVV Maastricht – FC Den Bosch 2-3

Roda JC Kerkrade – FC Dordrecht 5-0

TOP Oss – Jong FC Utrecht 2-1

Gaan Cambuur en De Graafschap rechtstreeks promoveren?

  • Ja
  • Nee
55+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie