Effectief Willem II klopt FC Groningen op loodzwaar veld

Foto: Effectief Willem II klopt FC Groningen op loodzwaar veld

Willem II blijft dit seizoen uitstekend presteren op de vrijdagavond. Ook FC Groningen werd bij het ingaan van de 25ste speelronde in de Eredivisie verslagen door de ‘Tricolores’: 3-1.

Het doorgaan van Willem II – FC Groningen werd donderdagavond op losse schroeven gezet door een coronabesmetting in de regio Tilburg. Vrijdagmiddag werd er echter definitief groen licht gegeven. De omstandigheden voor dit Eredivisie-duel waren door de staat van het Tilburgse veld echter loodzwaar.

FC Groningen ging daar aanvankelijk goed mee om, maar vergat de mogelijkheden om te zetten in een voorsprong. Een fout van Sergio Padt leidde ook nog eens de 1-0 in. De Groningen-doelman en Bart van Hintum knoeiden met balbezit, waardoor Willem II plotseling als een mes door de boter kon snijden: Ché Nunnely schoof de 1-0 binnen.

Nog voor rust leidde Willem II zelfs met 2-0. Vangelis Pavlidis werd bediend door debutant Görkem Saglam en de Griekse spits maakte het op fraaie wijze af. Na ruim een uur spelen werd het ook nog 3-0 in Tilburg. Ditmaal mocht Pavlidis zich in de rol van aangever profileren en maakte Mats Köhlert het koelbloedig af.

Groningen scoorde nog wel tegen via Ahmed El Messaoudi, die uit een hoekschop de 3-1 binnen werkte. Verder kwam de ploeg van Danny Buijs echter niet meer.

Scoreverloop: 1-0 (27′) Ché Nunnely, 2-0 (40′) Vangelis Pavlidis, 3-0 (64′) Mats Köhlert, 3-1 (74′) Ahmed El Messaoudi

Gaat Willem II Europees voetbal halen?

  • Ja
  • Nee
66+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie