‘AZ heeft verlies aan zichzelf te wijten’

AZ bleek donderdagavond niet in staat om door te dringen tot de laatste zestien ploegen van de Europa League. Het elftal van Slot ging met 2-0 onderuit tegen LASK Linz.

De Alkmaarders hebben het verlies echter aan zichzelf te wijten, zo schrijft De Telegraaf. De Nederlandse club kreeg namelijk een lesje in ‘grotemannenvoetbal’. “Als de gasten scherper en volwassener hadden gespeeld, dan had een plek in de achtste finale toch echt tot de mogelijkheden behoord.”

Vlak voor rust kwam AZ op een 1-0 achterstand, een flinke mentale tik voor de jonge ploeg. “Ondanks de achterstand had AZ voldoende aanknopingspunten om de wedstrijd na rust om te keren, maar dan had het zorgvuldiger met de kansen moeten omspringen.”

Aan de andere kant was het wél raak. Raguz wist ook het tweede doelpunt op het scorebord te zetten, waardoor de stand uitzichtloos werd. “Net als in Alkmaar ging daar een ingooi aan vooraf”, zo merkt de krant op. AZ hoeft zich na de uitschakeling uitsluitend nog op de Eredivisie te richten.