Juventus wacht zware kluif na verrassende nederlaag bij Lyon

Foto: Juventus wacht zware kluif na verrassende nederlaag bij Lyon

Juventus wacht een allesbehalve makkelijke return tegen Olympique Lyon in de Champions League. In het heenduel in de kwartfinales verrasten de Fransen door met minimaal verschil te winnen. Matthijs de Ligt speelde een onbedoelde bijrol tijdens de enige treffer van de wedstrijd.

Waar Lyon aantrad zonder landgenoten (Memphis Depay is geblesseerd, Kenny Tete begon als wissel), mocht de enige Nederlander aan Juventus-zijde wél starten. Nadat hij in de competitieduels met Brescia en SPAL nog op de bank begon, kreeg De Ligt voor de CL-kraker in Frankrijk zijn basisplaats terug. Hij vormde het centrale verdedigingsduo met Leonardo Bonucci.

 Na een halfuur viel de 1-0 voor de thuisploeg nota bene op het moment dat de beide centrumverdedigers even géén duo vormden. Vlak voor de Franse treffer was De Ligt namelijk mee naar voren gegaan bij een corner, toen hij op de grond belandde en de schoen van ploeggenoot Alex Sandro in zijn gezicht kreeg. Hij bloedde hevig en kreeg buiten de lijnen een tulband aangemeten, waardoor Juve met een verdediger minder stond. En daar profiteerde de thuisploeg optimaal van: Houssem Aouar gaf de bal voor, Lucas Tousart volleerde de openingsgoal binnen.


Het was de enige treffer in een eerste helft waarin de Italianen maar weinig lieten zien. Cristiano Ronaldo was de meest dreigende Juve-speler, maar de gevaarlijkste man op het hele veld was Lyon-aanvaller Karl Toko Ekambi. In de twintigste minuut had hij de lat al geraakt met een kopbal, na de 1-0 schoot hij twee keer gevaarlijk richting het doel van Wojciech Szczesny. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, mede omdat een goal van Paulo Dybala werd afgekeurd en Juventus geen penalty kreeg, waar het die wel meende te moeten krijgen.

En dus is het tweeluik nog zeer spannend en lonkt er voor Lyon een fraai CL-succes. De Fransen bereikten in de vorige twee seizoenen telkens de knock-outfase, maar werden ook twee keer (door Barcelona en CSKA Moskou) uitgeschakeld in de achtste finale. Juventus moet nog vol aan de bak om de kans op CL-eerherstel in leven te houden. De Oude Dame aast op Europees succes, nadat het vorig jaar in de kwartfinale werd geëlimineerd door Ajax.

Wie haalt de kwartfinale?

  • Lyon
  • Juventus
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie