Late ineenstorting Real Madrid brengt ze in benarde situatie

Foto: Late ineenstorting Real Madrid brengt ze in benarde situatie

Real Madrid heeft zichzelf in de slotfase tegen Manchester City een slechte dienst bewezen. De Koninklijke stond op voorsprong, maar zag de Engelse langszij komen. In het Eithad Stadium zullen de Madrilenen een comeback nodig hebben om voor de tweede keer op rij eliminatie bij de laatste zestien te voorkomen. Vorig seizoen schakelde Ajax Real in deze fase uit.

Beide trainers hadden voor hun onderlinge duel een tactiek bedacht die het aanvalsspel van de tegenstander aardig neutraliseerde, mede door enkele verrassingen in beide opstellingen. Zo startte Real niet alleen zonder de geblesseerde Eden Hazard, maar ook zonder Toni Kroos, terwijl bij City geen ruimte was voor Sergio Agüero, Raheem Sterling en aanvoerder Fernandinho. Het leverde een vrij vlakke eerste helft op, met kansjes aan beide kanten.

Zo redde Real-keeper Thibaut Courtois op een schot van Gabriel Jesus, die op slag van rust zag hoe Sergio Ramos en Casemiro met vereende krachten een volley van zijn voet uit het doel ranselden. Aan de overkant was de grootste kans voor Karim Benzema, wiens kopbal werd tegenhouden door keeper Ederson, waarna Vinícius Junior (de vervanger van Hazard) zijn voet niet tegen de rebound kreeg. Overigens waren er voor City in de eerste helft evenveel defensieve tegenvallers als kansen: twee stuks. Aymeric Laporte (net terug van een langdurige blessure) moest zich namelijk laten vervangen, terwijl Benjamin Mendy geel pakte en geschorst is voor de return.

Desondanks moet die return voor City wel te doen zijn, al kwam Real op voorsprong, na een reeks kansen voor de Engelsen. Met name Riyad Mahrez liet zich zien. Eerst krulde hij de bal na een razendsnelle counter net naast, een paar minuten later testte hij de vuisten van Courtois, waarna de Belgische goalie wéér redde toen de Algerijnse aanvaller voor zijn neus opdook. Kort na die laatste mogelijkheid van Mahrez was het aan de andere kant echter raak. Rodri verspeelde de bal op het middenveld en Kyle Walker greep daarna maar half in bij een actie van Vinícius, waarna het Braziliaanse talent de bal voorgaf op Isco. De spelmaker bleef koel en schoot de 1-0 binnen.

Daarmee leek Real op rozen, maar het ging in het laatste kwartier helemaal mis .Na een voorzet uit de draai van De Bruyne kopte Gabriel Jesus raak, al leek hij daarbij Sergio Ramos met twee handen in zijn rug te duwen. Scheidsrechter en VAR vonden het echter geen overtreding. Niet veel later werd het nog erger voor de Spanjaarden, toen invaller Sterling een penalty verdiende. Waar de laatste vier City-strafschoppen (genomen door Sterling, Gabriel Jesus, Agüero en Ilkay Gündogan) allemaal werden gemist, faalde De Bruyne nu niet: 1-2.

Kort voor tijd was de ineenstorting van Real compleet, toen Sergio Ramos rood kreeg voor het neerhalen van de doorgebroken Gabriel Jesus. Zodoende is Zidane (die nog nooit een tweeluik in de knock-outfase van de CL verloor) nu erg dicht bij eliminatie.

Manchester City gaat dit niet meer weggeven

  • Eens
  • Oneens
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
6+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
121+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
22:50
28+
Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal
22:23
64+
Feyenoord-revelatie voelde geen extra druk bij ‘leuke test’
21:56
92+
Scoutende Janssen verrast: ‘We kijken zelfs op dat niveau’
21:40
891+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
21:19
160+
‘Ajax gaat op Spaanse toer: transferstrijd met Real Madrid’
20:54
85+
“Wij wonnen veel prijzen, maar dit Feyenoord is voetballend nóg beter”
20:29
199+
Tadic heeft slecht nieuws voor Ajax- en Twente-fans: “Dit zijn de beste”
20:03
23+
Dit zijn de opstellingen van de twee Champions League-krakers woensdagavond
19:39
98+
Hazard doet boekje open: “Vroeg aan ploeggenoten mij de bal niet te geven”
19:16
60+
Van Mosselveld nieuwe algemeen directeur van FC Groningen
19:00
375+
Joey Veerman naar Real Madrid | Stalen Snor #54
18:49
8326+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:30
3163+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
18:24
1025+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
637+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
17:32
567+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:18
337+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
17:15
209+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie