Eredivisie-clubs negeerden Mertens: “Ze keken liever in het buitenland”

Foto: Eredivisie-clubs negeerden Mertens: “Ze keken liever in het buitenland”

Dries Mertens schoot zich dinsdagavond fraai de recordboeken in van Napoli . Door zijn goal tegen FC Barcelona evenaarde hij Marek Hamsik als all-time topscorer van de Italiaanse ploeg. De Belg startte zijn profcarrière in Nederland bij het nietige AGOVV.

In Apeldoorn kreeg spitsentrainer Peter van Vossen Mertens onder zijn hoede. “Ik kon toen al zien dat hij enorm veel potentie had”, zegt de voormalig aanvaller in het Algemeen Dagblad. “Ik zei tegen hem dat hij ooit op een WK zou spelen. Daar moest hij toen om lachen. Als je ziet waar hij nu staat.. Ja, dat is echt heel knap.”

Na drie jaar bij AGOVV koos Mertens voor FC Utrecht, waarna hij uiteindelijk naar PSV zou gaan. Daar verdiende hij zijn transfer naar Napoli. “Ik weet nog dat ik het bijzonder vond dat hij zo lang bij AGOVV speelde”, aldus Van Vossen. “Destijds was de Jupiler League nog een beetje een ondergeschoven kindje, haalden de clubs uit de eredivisie liever spelers in het buitenland. En dat terwijl er een heel complete, talentvolle speler rondliep in Nederland.”

Mertens kwam door zijn treffer dinsdag in de Champions League op 121 doelpunten voor Napoli, evenveel als Hamsik. De Belgisch international, die de club mogelijk in de zomer verlaat, aast komende weken om tenminste nog een goal om alleen all-time topscorer van de club te zijn. Diego Maradona liet 115 keer het net bollen in het shirt van Napoli.

Had jij zo’n carrière verwacht voor Mertens?

  • Ja, toch wel
  • No way!
166+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie