‘Hij past perfect bij PSV, heeft zijn potentieel nog lang niet benut’

Foto: ‘Hij past perfect bij PSV, heeft zijn potentieel nog lang niet benut’

Aanvaller Cody Gakpo is de afgelopen tijd uitgegroeid tot basisspeler bij PSV. Geert Brusselers, oud-trainer bij PSV Onder-19, is erg blij over de ontwikkeling die de aanvaller op dit moment doormaakt.

“Zijn slagingskans in de jeugdopleiding was altijd al groot. Alle voorwaarden waren aanwezig. Mooi dat hij bij PSV de kansen krijgt en daar mag ook Mark van Bommel nog credits voor krijgen natuurlijk. Niet elke trainer kiest ervoor om jonge talenten in te passen tussen zoveel ervaren spelers. De sportieve resultaten waren slecht en het is niet aan mij om het ontslag te beoordelen, maar het PSV wel nog baten dat talenten kansen kregen”, aldus Brusselers in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

“In de jeugdelftallen heeft hij het nog even lastig gehad in de periode waarin hij in de groei was, maar uiteindelijk is talent en mentaliteit ook bij hem doorslaggevend. Hij heeft zich nooit gek laten maken, terwijl spelers om hem heen soms veel aandacht trokken en kregen. Cody keek er dan naar en dacht er het zijne van. Hij vond normaal doen altijd belangrijk. Hij past perfect bij PSV, is trots op zijn club en ik denk dat hij zijn volle potentieel nog lang niet heeft benut”, zo stelt Brusselers.

Overigens is Brusselers niet meer werkzaam in Eindhoven. “In 2018 ben ik bij PSV vertrokken, waar ik  een mooie lichting mocht trainen. Van Armando Obispo heb ik ook hoge verwachtingen. Op zijn twintigste leidt hij nu de verdediging van Vitesse. Dat gaat op die leeftijd met ups en downs, maar ik denk dat hij net als Cody van waarde gaat worden voor PSV.”

Zie jij Armando Obispo nog slagen bij PSV?

  • Ja
  • Nee
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie