Bayern al bijna zeker kwartfinalist, Barça speelt gelijk in Napels

Foto: Bayern al bijna zeker kwartfinalist, Barça speelt gelijk in Napels

Bayern München heeft dinsdagavond een grote stap gezet richting de kwartfinales van de Champions League. De Duitse grootmacht boekte in de heenwedstrijd een overtuigende overwinning bij Chelsea: 0-3.

Chelsea en Bayern zorgden voor een aantrekkelijke openingsfase. Chelsea liet een paar kansrijke mogelijkheden onbenut door een slordige eindpass, maar het waren vooral de Duitsers die recht hadden op een voorsprong. Kingsley Coman prikte maar net naast, Robert Lewandowski stuite op doelman Willy Caballero en Thomas Müller had de pech dat zijn kopbal de lat raakte.

Halverwege stond het nog 0-0 op Stamford Bridge, maar het verschil werd in de tweede helft dan toch gemaakt in het voordeel van Bayern. Serge Gnabry opende de score na een slim één-tweetje met Lewandowski en dat kunstje herhaalde hij kort daarna nogmaals: 0-2.

Voor Chelsea werd het leed daarna nóg erger. Lewandowski was al goed voor twee assists en besloot de derde dan zelf maar na te maken: 0-3. Tot overmaat van ramp kreeg Marcos Alonso op VAR-advies ook nog eens direct rood in plaats van ‘slechts’ geel vanwege een klap aan de Poolse spits.

Gelijkspel bij Napoli – Barcelona

Napoli en FC Barcelona hielden elkaar dinsdagavond in evenwicht. Dankzij Dries Mertens nam de Italiaanse formatie de leiding in eigen stadion, maar Antoine Griezmann zorgde voor de 1-1 eindstand.

Napoli beperkte zich op bekend terrein tot verdedigen en die tactiek pakte in de eerste helft prima uit. De Catalanen kwamen er nauwelijks doorheen en in de tegenaanval lukte het de ploeg van Gennaro Gattuso, die Hirving Lozano buiten zijn wedstrijdselectie hield, om de 1-0 te maken. Mertens evenaarde Marik Hamsik als eeuwige topscorer van Napoli door de bal schitterend achter Marc-André ter Stegen te plaatsen.

Na een klein uur spelen maakte Barcelona, met Frenkie de Jong in de basis, gelijk in Napels. Nelson Semedo ontsnapte aan de buitenspelval en stelde Griezmann in staat om de 1-1 binnen te werken. Daar bleef het ondanks enorme kansen voor Napoli-spelers Lorenzo Insigne en José Callejón ook bij. Wel kreeg Arturo Vidal namens Barça nog rood na twee gele kaarten achter elkaar (overtreding plus opstootje).

Wie gaan door?

  • Bayern München en FC Barcelona
  • Bayern München en Napoli
  • Chelsea en FC Barcelona
  • Chelsea en Napoli
73+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie