‘Ten Hag kiest voor deze elf Ajacieden tegen Getafe’

Foto: ‘Ten Hag kiest voor deze elf Ajacieden tegen Getafe’

Ajax móét donderdagavond winnen van Getafe en minimaal twee goals maken om door te gaan in de Europa League. Trainer Erik ten Hag zal in aanloop naar het tweede duel met de Spanjaarden belangrijke keuzes moeten maken.

Ajax-watcher Dick Sintentie van Het Parool denkt de basiself al te kunnen raden: “Ajax heeft vorig seizoen zijn beste wedstrijden gespeeld met Dusan Tadic in de spits, en met Donny van de Beek als nummer 10 in zijn directe nabijheid. Een uitstekende reden om dat duo donderdag in de return tegen Getafe in ere te herstellen. De rest van de aanval vormt zich dan vanzelf: op rechts Hakim Ziyech, op links Ryan Babel. De inbreng van Babel is tot nu toe marginaal, maar meer smaken zijn er niet.”

Joël Veltman, Noussair Mazraoui (geblesseerd) en Nicolás Tagliafico (geschorst) zijn niet inzetbaar in de achterste linie Sintentie: “Dus: Andre Onana op doel, Daley Blind op zijn beste en favoriete positie links centraal in de verdediging, Perr Schuurs aan zijn zijde en Sergiño Dest als rechtsback. De rol van linksback-voor-een-avond lijkt een kolfje naar de hand van Lisandro Martínez. De Argentijn is in de persoonlijke duels minstens zo hard als landgenoot Tagliafico, hij is redelijk snel en kan aanvallend zijn partijtje meeblazen.”

De vraag is of Carel Eiting en Ryan Gravenberch (‘twee (piep)jonge controlerende middenvelders’) op het middenveld aan de bak mogen. De Ajax-watcher is duidelijk: “Het antwoord bij de trotse opleidingsclub Ajax zou natuurlijk moeten luiden: waarom niet?”

Mogelijke Ajax-opstelling: Onana; Dest, Schuurs, Blind, Martínez; Eiting, Gravenberch, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Babel.

Eens met deze opstelling?

  • Ja
  • Nee
1080+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie