“Zijn kwaliteiten zijn echt van een ander niveau”

Foto: “Zijn kwaliteiten zijn echt van een ander niveau”

Liverpool won gisteren met 3-2 van West Ham United in de Premier League en Trent Alexander-Arnold bereidde twee goals van de Reds voor. De analisten van Sky Sports vinden dat de vleugelverdediger een geweldig seizoen doormaakt.

Gary Neville zegt bijvoorbeeld: “Wat me echt verbaast bij Liverpool is dat ze niet met twee grote spitsen spelen, maar alsnog veel kopdoelpunten maken. Hij heeft Sadio Mané, Mohamed Salah en Georginio Wijnaldum als opties en alsnog maken ze veel doelpunten uit voorzetten, zo goed is hij. Zijn kwaliteiten zijn echt van een ander niveau.”

Jamie Carragher vult aan: “Soms laat je je een beetje meeslepen als je het over een speler hebt. Maar als je het hebt over de besten ooit op die positie, dan noem ik Cafu en Dani Alves, zij waren van wereldklasse als echte rechtsback. Alexander-Arnold bepaalt het spel van die positie. Wat hem speciaal maakt is dat het lijkt alsof je Kevin De Bruyne op rechtsback hebt. Hij is eigenlijk een middenvelder op rechtsback.”

De voormalige verdediger van Liverpool vervolgt: “Veel mensen hebben ook gezegd dat hij in de toekomst wellicht als middenvelder zal spelen, maar ik zie niet hoe hij daar meer gaat creëren dan hij nu doet. Tenzij Liverpool een back krijgt van hetzelfde niveau en ze zeggen dat ze op het middenveld iemand missen met de passkwaliteiten van De Bruyne, zullen ze er misschien over nadenken. Maar gezien zijn huidige spel, zou ik er niet aan denken om hem ergens anders neer te zetten.”

Terechte complimenten?

  • Zeker
  • Nee
115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie