‘Dit is waarom Tadic zo dramatisch speelt’

Foto: ‘Dit is waarom Tadic zo dramatisch speelt’

Wat Dusan Tadic in het vorige voetbalseizoen liet zien was bij tijd en wijle briljant, en het contrast met zijn huidige prestaties is werkelijk waar enorm. De Serviër is geen schim meer van de speler die Real Madrid op de knieën kreeg in de Champions League…

Het Algemeen Dagblad verklaart op dinsdagochtend: “Tadic’ beste positie is die van spits, de plek waar hij de laatste weken nauwelijks meer voetbalt. Van de 38 officiële wedstrijden die Tadic speelde, stond hij 21 keer (55 procent) als centrumspits opgesteld. Vooral vóór de winterstop. Daar ligt een belangrijke verklaring voor zijn zwakke spel. Aan de zijkanten speelt hij veel minder comfortabel. Je kunt het wekelijks vaststellen. Waarom zet trainer Erik ten Hag hem daar dan toch neer? Dan kom je toch uit bij de blessures.”

De krant vervolgt: “Met het wegvallen van Quincy Promes, David Neres en in minder mate Zakaria Labyad is de spoeling qua buitenspelers heel dun. Met de opkomst van Lassina Traoré en de ervaren Klaas-Jan Huntelaar heeft Ten Hag voor de spitspositie wél alternatieven. Het betekent automatisch geschuif met Tadic. En dus vormt de Serviër als spits ook minder vaak een tandem met Donny van de Beek als nummer 10. Die twee vonden elkaar zo vaak blindelings.”

Maar er is meer, aldus het AD: “Er komt steeds meer terecht op de schouders van Tadic. Cruciaal in de vergelijking met vorig seizoen: er zijn nu minder bliksemafleiders die Tadic lucht en ruimte geven. Frenkie de Jong vertrok natuurlijk, iemand die altijd het spel naar zich toetrok. In de huidige selectie hebben Hakim Ziyech, Promes en Neres de kwaliteiten om als afleider te fungeren. Maar juist dat trio worstelt veel met blessures. Weg voordeel voor Tadic, die zelf vrijwel nooit geblesseerd is en alles wil spelen.”

Moet Ten Hag Tadic weer in de spits zetten?

  • Ja
  • Nee
4462+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie