Liverpool mede dankzij scorende Wijnaldum weer 22 punten los

Liverpool heeft maandagavond de 26ste competitiezege van het seizoen over de streep getrokken. Mede dankzij Georginio Wijnaldum wist de lijstaanvoerder met 3-2 te winnen van West Ham United.

Al in de negende minuut was het raak voor Liverpool. Een aanval leek in eerste instantie nog te worden afgeslagen, maar dankzij Trent Alexander-Arnold kwam de bal opnieuw voor het doel en Wijnaldum kopte knap raak. Virgil van Dijk kopte later in de eerste helft overigens op de lat.

West Ham liet zich ondanks de snelle tegenvaller niet van de wijs brengen. Issa Diop zorgde kort na de treffer van Wijnaldum alweer voor de gelijkmaker door een hoekschop succesvol te verlengen en amper tien minuten na de hervatting zorgde Pablo Fornals zelfs voor de 1-2 op Anfield.

Liverpool verspeelde in competitieverband pas twee punten en heeft daarmee een enorme voorsprong opgebouwd, maar de ploeg van Jürgen Klopp straalde uit dat het ook deze wedstrijd wilde winnen. Dat lukte. Mohamed Salah zorgde dankzij een blunderende Lukasz Fabianski voor de gelijkmaker en Sadio Mané tekende zelfs voor de 3-2.

Na 27 punten staat Liverpool op 79 punten. Manchester City volgt op de tweede positie met 57 punten, waardoor de eerste landstitel sinds 1990 nu toch echt aanstaande is. Mogelijk is de titel in maart zelfs al een feit.

Scoreverloop: 1-0 (9′) Georginio Wijnaldum, 1-1 (12′) Issa Diop, 1-2 (54′) Pablo Fornals, 2-2 (68′) Mohamed Salah, 3-2 (81′) Sadio Mané