Kranten gaan los over Ajax: ‘Armoedig dat hij speelt’

Foto: Kranten gaan los over Ajax: ‘Armoedig dat hij speelt’

Ajax ging gisteren met 1-0 onderuit in het Erve Asito tegen Heracles Almelo door een doelpunt van Cyriel Dessers, en vandaag liggen de Amsterdammers behoorlijk onder vuur in de Nederlandse media. Iedereen heeft wel een mening over het slechte spel van de topclub.

Het dagblad de Volkskrant schrijft bijvoorbeeld: “De rivalen voelen en ruiken de kwetsbaarheid. De Amsterdamse ongenaakbaarheid is volledig verdwenen.” De krant maakt gehakt van Ryan Babel en Dusan Tadic, die vooroplopen in de malaise, en voegt daaraan toe: “Klaas-Jan Huntelaar weet zijn glorietijd als spits achter zich. Hij maakt nog weleens een doelpunt, maar hem in de basis zetten is een kwestie van armoede.” 

Ook Perr Schuurs ligt onder vuur: “Schuurs is een mooie speler, maar de manier waarop hij zich laat wegzetten of inschattingsfouten maakt, is soms bizar. (…) De onzekerheid van Perr Schuurs is schrijnend, al was diens solo prachtig. Schuurs stak het halve veld over, had een schot in gedachten dat hij vroeger in de eerste divisie geregeld liet zien. De bal ging naast.”

Hakim Ziyech kon niet meedoen tegen de Heraclieden, maar dat is volgens Het Parool geen excuus: “Ook David Neres en Quincy Promes worden al een tijdje node gemist. Vleugelaanvaller Ryan Babel heeft dat duo nog niet kunnen doen vergeten. Tel daarbij op dat Tadic en Van de Beek ook niet de scherpte hebben van vóór de winterstop en het is duidelijk dat Ajax offensief een flinke jas heeft uitgedaan.”

‘Ontluisterend’

Het Algemeen Dagblad noemt het spel van de Amsterdammers in Almelo ontluisterend: “Ajax creëerde wel wat kansen, maar dwong nooit een overwinning af. En het pijnlijkste: het kwam niet eens als een verrassing. Het ongenaakbaar geachte Ajax van voor de winterstop is ineens een kwetsbaar en modaal elftal.” De Telegraaf vindt ten slotte dat oefenmeester Erik ten Hag het duo Tadic-Donny van de Beek in ere moet herstellen: “Als spits blonk de Serviër vorig seizoen uit in alle topwedstrijden en dit seizoen is het op de flanken behelpen. Van de Beek was pal achter de routinier misschien wel de beste nummer tien van de Champions League, terwijl hij verder naar achter minder tot zijn recht komt.”

Ben jij het eens met de kranten?

  • Ja
  • Nee
967+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie