De Wit is basisplek mogelijk kwijt: ‘Evjen heeft iets speciaals’

Foto: De Wit is basisplek mogelijk kwijt: ‘Evjen heeft iets speciaals’

Door een schorsing mocht Fredrik Midtsjö niet meedoen in het Europa League-duel van AZ met LASK Linz, maar tegen PEC Zwolle keerde de Noor terug in de basis. Dat ging ten koste van Dani de Wit, omdat Hakon Evjen de voorkeur kreeg van oefenmeester Arne Slot.”Maar ik ben op het middenveld niet bewust aan het puzzelen”, zegt de coach tegen De Telegraaf. “Tegen LASK Linz moest ik door blessures en schorsingen twee nieuwe middenvelders brengen (Evjen en Jordy Clasie red.). Dat had vandaag niet gehoeven; ik had Dani kunnen laten staan. Maar op basis van het verwachte spel van PEC koos ik ervoor om Hakon op te stellen. Omdat ik heel graag een meer creatieve middenvelder wilde opstellen. En ik vind Hakon een creatievere speler dan Dani.”

Slot wilde zich wapenen tegen de defensieve muur van de Zwollenaren: “Vandaar de keuze voor Hakon, anders zou de creativiteit alleen bij Idrissi en Stengs komen te liggen. Ik vond Hakon donderdag interessante dingen doen. Het leverde niet elke keer rendement op, maar hij heeft iets speciaals en kan ook een goal maken.”

Is De Wit zijn basisplek kwijt? “Iedere wedstrijd vraagt andere ‘dingen’. Dani speelde tegen Linz overigens rechts voorin. Ik vond het vanmiddag jammer dat hij tijdens zijn invalbeurt geen kansen benutte. Dat had hij wel nodig. Het was wel goed om te zien dat hij die kansen creëerde. Daar begint het mee.”

De Wit of Evjen?

  • De Wit
  • Evjen
74+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie