“Bondscoach Ronald Koeman zal zich wel rot schrikken”

Foto: “Bondscoach Ronald Koeman zal zich wel rot schrikken”

Ajax verloor achtereenvolgens van Getafe in de Europa League en Heracles Almelo in de Eredivisie en Hugo Borst wist niet wat hij zag: de Amsterdammers raakten geen bal goed. In zijn column in het Algemeen Dagblad maakt hij gehakt van de koploper in de Nederlandse competitie.

Hij schrijft namelijk: “Een blessuregolf en een vormcrisis die reikt van Amsterdam tot Pluto hebben van Ajax een kwetsbaar elftal gemaakt. Donderdag tegen Getafe en gisteren tegen Heracles was Ajax zelfs zieltogend. Zonder Ziyech en Blind zwalkt Ajax als een dronkenman, maar eenmaal terug stapelen ook zij fout op fout op fout. Op Onana na speelt niemand structureel goed. Van Tadic zou je kunnen betwisten of hij eigenlijk wel meedoet. Hij is een belediging voor zichzelf. Vorig seizoen echt briljant, nu zit hij op 38,7 procent van die bloedvorm. Dat hij zo wisselvallig is, dat hij zulke ‘harde voeten’ heeft, niemand begrijpt het.”

Borst vervolgt: “Tja, en dan moeten we het even over Ryan Babel hebben. Bondscoach Ronald Koeman zal zich wel rot schrikken. De beoogde Oranje-spits raakt bij Ajax werkelijk geen bal goed. Gisteren speelde hij een van de slechtste wedstrijden uit zijn leven.”

Oefenmeester Erik ten Hag blijft niet buiten schot: “Ik heb altijd te doen met Erik ten Hag als hij wordt gekielhaald, maar hij maakt zeer ongelukkige opstellingen en/of wisselt verkeerd. Gisteren creëerde hij een janboel. Met de typische pinchhitter Klaas-Jan Huntelaar start je geen uitwedstrijd, en al helemaal niet op het kunstgras van Heracles, waar Ajax al jaren niet goed uit de voeten kan.”

Zegt hij zinnige dingen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie