Leipzig zet reuzenstap richting kwartfinale tegen matig Spurs

Foto: Leipzig zet reuzenstap richting kwartfinale tegen matig Spurs

RB Leipzig heeft in de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur een grote stap gezet naar de kwartfinale van de Champions League. De Duitsers waren de betere ploeg in Londen, wat resulteerde in een 0-1 overwinning.

José Mourinho stond bij het eerste duel in de knock-outfase van de Champions League voor een grote puzzel in offensief opzicht. Het geblesseerd wegvallen van Heung-Min Son deze week was een grote klap, zeker omdat Harry Kane nog in de lappenmand zit. Tegen Leipzig koos de Portugese manager voor Lucas Moura als spits, Giovani Lo Celso vanaf rechts, Dele Alli als nummer 10 en Bergwijn als linksbuiten. De aanvallers van Tottenham kwamen echter amper in het stuk voor. Bergwijn was in de openingsfase nog het gevaarlijkst met een schot van door Peter Gulácsi werd gepakt.

Leipzig had op dat moment via Angeliño al de paal geraakt en bleef in Noord-Londen met afstand de meest dreigende ploeg. Het elftal van Julian Nagelsmann, met zijn 32 jaar de jongste trainer ooit in de eindfase van het miljardenbal, maakte met het hoge tempo en de vloeiende combinaties grote indruk. Alleen ontbrak het aan het benutten van de kansen. Patrik Schick miste een aantal grote mogelijkheden en Timo Werner kon het verschil ook niet maken. De Duitse sterspeler stuitte bovendien vaak op uitblinker Davinson Sánchez, die ternauwernood ook een goal van Schick voorkwam. Samen met Hugo Lloris hield de ex-Ajacied de schade beperkt voor Spurs.

Mourinho greep halverwege niet in met een wissel, wellicht ook door het gebrek aan goede opties op de bank. Het spelbeeld bleef onveranderd; de Duitsers domineerden en bleven in hoog tempo aanvallen. Leipzig werd daarvoor in de 58ste minuut beloond. Ben Davies haalde de instormende Konrad Laimer onhandig onderuit en de bezoekers kregen geheel terecht een strafschop. Vanaf elf meter lukte het Werner wel Lloris te kloppen: 0-1.  

Kort daarna probeerde Mourinho de wedstrijd te keren met een dubbele wissel. Dele Alli werd tot zijn grote frustratie gewisseld, net als Gedson Fernandes. Met Tanguy Ndombele en Érik Lamela als invallers begon Tottenham aan het slotoffensief. Bergwijn was daarbij gevaarlijk, hij schoot uit een rebound naast nadat Lucas zijn inzet van dichtbij gestopt zag worden door Gulácsi. De Leipzig-doelman had ook een uitstekend antwoord op een poging van Lo Celso. Het offensief van de Engelsen was tevergeefs.

Leipzig liet nog kansen liggen in de slotfase, maar heeft ook met deze score al een uitstekende uitgangspositie. De return staat op 10 maart op het programma. Dan moet Mourinho een oplossing hebben gevonden voor de personele problemen voorin.

Gaat Leipzig dit thuis afmaken?

  • Ja, 100%
  • Ik denk dat Spurs toch nog gaat stunten
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:31
3+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
42+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
7+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
44+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
43+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
28+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
143+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
26+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
88+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:12
1433+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1240+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
116+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
961+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1794+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
755+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
657+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
660+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
404+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
110+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
164+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie