‘Keiharde kritiek op Ajax-dissonant gaat veel te ver’

Foto: ‘Keiharde kritiek op Ajax-dissonant gaat veel te ver’

Ajax neemt het op donderdagavond op tegen Getafe in de Europa League en menig supporter van de Amsterdammers houdt zijn hart vast vanwege de schorsing van André Onana. Bruno Varela staat onder de lat, maar blunderde onlangs opzichtig.

Stanley Menzo breekt in gesprek met De Telegraaf een lans voor de Portugees: “De media leggen hem onder een vergrootglas. Dat is wat er gebeurt, toch? Jullie blazen die 7-2 en zijn fouten tijdens Jong FC Utrecht-Jong Ajax op.” 

Het is toch wel normaal dat er tegen Getafe extra op Varela wordt gelet? “Dat is heel normaal, maar je kunt het zo vergroten als je zelf wilt. Hij speelde slecht tegen Jong FC Utrecht. Dat is duidelijk. Maar hij is de tweede keeper van Ajax. Dat ben je niet zomaar, dan kun je echt wel wat. Je moet het totaalplaatje bekijken. Hoe ligt hij in de groep? Hoe traint hij? Welk vertrouwen krijgt hij van de ploeg? Aan de hand daarvan maak je als trainer jouw keuzes. Maar er wordt van buitenaf – zonder kennis van zaken – de vraag gesteld of hij wel moet spelen.”

De oud-goalie vervolgt: “Alle keepers maken ketsers. Net als alle spelers overigens, maar bij een doelman is het altijd met grote gevolgen, omdat die op een heel kwetsbare positie staat. Bruno heeft tegen FC Utrecht niet zijn beste wedstrijd gespeeld. Dat is voor elke slager duidelijk. Maar hij moet daar zo snel mogelijk overheen stappen, op zijn eigen kwaliteiten vertrouwen en dóór. Iedereen gaat op zijn eigen manier om met druk. Je kan op mentaal gebied iemand in de arm nemen die je laat ontspannen, die de druk weghaalt.”

Ben jij het met Menzo eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
358+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie