TRANSFERUURTJE: Volgende Ajax-deal op komst, Berghuis weg bij Feyenoord

Foto: TRANSFERUURTJE: Volgende Ajax-deal op komst, Berghuis weg bij Feyenoord

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

De laatste tijd loopt het wat stroever in het AFAS Stadion, maar AZ staat nog altijd op een knappe tweede plek in de Eredivisie. Inmiddels weten de absolute grootmachten van Europa de weg naar Alkmaar ook wel te vinden… Volgens het medium Il Bianconero staat Myron Boadu namelijk op de nominatie om na het lopende voetbalseizoen naar het Allianz Stadium van Juventus te transfereren. Federico Bernardeschi mag vertrekken bij De Oude Dame, waardoor de verwachting is dat de topclub uit Turijn een nieuwe aanvaller aan zal trekken. De Italiaan is een buitenspeler, maar de bovengenoemde bron stelt dat de nummer één van de Serie A een opvallend plannetje heeft met Boadu: de spits die zijn debuut voor het Nederlands elftal al gemaakt heeft, zou na zijn transfer aan het Italiaanse voetbal moeten wennen op de flank. Op nummer negen is Cristiano Ronaldo natuurlijk de eerste keuze van oefenmeester Maurizio Sarri.


De geluiden over een naderend vertrek van Steven Berghuis bij Feyenoord worden steeds luider. Aan het begin van dit seizoen verlengde de vleugelspits zijn contract in De Kuip, maar volgens het Algemeen Dagblad gebeurde dit met het oog op een zomertransfer… De krant analyseert allereerst: “Steven Berghuis (28) is dé speler van Feyenoord, maar hij begint altijd als rechterspits. Berghuis staat op nog maar één goal van de koppositie in het topscorersklassement en leverde al zeven assists af.” Vervolgens wordt er onthuld: “Dat hij de vorige zomer bijtekende was ook om hem de komende zomer goed te kunnen verkopen.” Het AD vraagt zich echter af: “Maar waarom niet nog een jaartje onder Advocaat de lijn doortrekken? Berghuis is belangrijk gemaakt en laat het zien. En Advocaat ziet zijn situatie als één belangrijk aspect voor de vraag of hij doorgaat. Heeft hij straks een sterke selectie met Berghuis? Of verkoopt Feyenoord zijn beste speler en doet het weer een stap terug?”

In de winterstop bleef het betrekkelijk rustig bij Ajax, maar in februari maakt directeur spelerszaken Marc Overmars lange dagen. De transfer van Hakim Ziyech naar Chelsea is al rond en Sergiño Dest is op weg naar Bayern München. Ook Donny van de Beek verwacht in de aankomende weken duidelijkheid. Volgens het Engelse medium The Athletic wil de middenvelder niet wachten tot het einde van het seizoen, om vervolgens in de stress te zitten omdat er nog onderhandeld moet worden over een vertrek uit de Johan Cruijff ArenA. Ook hij wil gedurende de tweede seizoenshelft witte rook zien over een mooie transfer naar de Europese top. Zijn bestemming is nog onduidelijk: er is al veel gezegd en geschreven over een mogelijk akkoord met Real Madrid over een deal ter waarde van 55 miljoen euro, maar naar verluidt betreft het alleen een eerste optie. De Madrilenen zullen binnenkort dus aan moeten geven of ze Van de Beek nou willen hebben of niet.

Buitenland:

Luis Suárez is op dit moment geblesseerd, maar als hij fit is dan is hij nog steeds onaantastbaar bij FC Barcelona. De Uruguayaan begint echter op leeftijd te raken en de verwachting is dat de Catalanen in de aankomende zomer een nieuwe spits kopen. Het is inmiddels algemeen bekend dat de huidige nummer twee van de Primera División de verrichtingen van Lautaro Martínez van Internazionale met argusogen in de gaten houdt, maar naar verluidt vindt men in het Camp Nou-stadion de transferclausule van 111 miljoen euro in het contract van de landgenoot van Lionel Messi wat te gortig. Volgens Tuttosport heeft Barça echter een oplossing bedacht: een ruildeal waarbij Philippe Coutinho naar het Giuseppe Meazza vertrekt, vermoedelijk met gesloten beurzen.


Er wordt alweer een vervelend spelletje gespeeld rond Paul Pogba. Zaakwaarnemer Mino Raiola liet zich onlangs uit over de toekomst van zijn cliënt, waar oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer op reageerde. De spelersmakelaar sloeg vervolgens weer terug. Gary Neville zegt bij Sky Sports: “Ik denk dat het eindigt met een vertrek van Paul Pogba bij Manchester United. Wat er moet gebeuren, is dat de club eens hard moet optreden tegen deze zaakwaarnemer. Hij solt al jaren met de club. Waarom de club zo met zich laat sollen door hem, zal ik nooit begrijpen.”

Denk jij dat Berghuis bij Feyenoord vertrekt?

  • Ja
  • Nee
1184+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:10
15+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
108+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:50
23+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
17:48
5+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
6+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
17:32
49+
Feyenoord verlengt contracten vijftal niet
17:30
10+
Oosting waarschuwt zijn spelers: “We hebben nog niets”
17:11
169+
Belangrijke update Fabrizio Romano over Arne Slot
16:48
91+
‘Transferstrijd tussen Ajax en PSV’
16:30
80+
Dit zijn de beste teamgenoten ooit van Van der Gijp en Kieft
16:09
69+
Spaan sneert naar Nederlandse top: “Daar scouten ze beter dan bij ons”
15:48
612+
‘Kroes neemt meteen nieuwe trainer mee bij Ajax-terugkeer’
15:31
30+
UEFA kiest Makkelie als enige Nederlandse scheidsrechter bij EK
15:11
479+
‘Promes speelt vies spelletje in Dubai’
14:51
131+
FC Twente slijpt de messen: “We hebben nog niets”
14:36
368+
Woeste Ten Hag haalt uit én reageert op Antony-schandaal
14:22
143+
Hélène Hendriks reageert op harde kritiek
14:07
248+
‘Robin van Persie nadert akkoord met Eredivisionist’
13:50
151+
Driessen: “Dat moet Slot he-le-maal niet zeggen”
13:35
2479+
‘Stop ermee, Bas Nijhuis’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie