Discussie rondom overtreding: ‘Een jongen met heel veel geluk’

Foto: Discussie rondom overtreding: ‘Een jongen met heel veel geluk’

De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer won maandagavond met 0-2 op bezoek bij Chelsea. Na afloop van de wedstrijd werd er nog lang gesproken over een overtreding van Harry Maguire op Michy Batshuayi.

“Harry Maguire had weggestuurd moeten worden, dat is duidelijk. Het heeft de wedstrijd veranderd”, aldus Frank Lampard in gesprek met Sky Sports. Ondanks dat het moment werd beoordeeld door de VAR, werd er geen rode kaart uitgedeeld. Bovendien werden er ook nog twee doelpunten afgekeurd van Chelsea. “Cesar Azpilicueta wordt geduwd door Brandon Williams, dus het doelpunt van Antonio Rüdiger had moeten tellen. Olivier Giroud stond met een teennagel buitenspel en dat begrijp ik, zo is de regel nu eenmaal. Ik snap alleen niet waarom ze niet bij de monitor gaan kijken, het zou gebruikt moeten worden.”

Na de wedstrijd laat Maguire weten niet de intentie te hebben gehad om Batshuayi te raken. “Ik raakte hem, waardoor ik wist dat hij ging vallen. Dan is het een natuurlijke reactie om je been te strekken, zodat je zijn val kan stoppen. Het was geen schop, dat was zeker niet de intentie. Ik probeerde hem op te vangen en had niet de intentie om hem pijn te doen. Het was een natuurlijke reactie. Ik heb mijn excuses aangeboden en het was goed om te zien dat de scheidsrechter ook mijn intentie op de juiste manier zag.”

“Harry beschermde zichzelf”, aldus Ole Gunnar Solskjaer tegenover London Evening Standard. Echter volgen de analisten van Sky Sports niet zijn mening. “Harry Maguire is een jongen met heel veel geluk”, aldus Jamie Carragher. Ook Roy Keane is het daar mee eens. “Ik denk dat dit een rode kaart is, ja. De persoonlijkheid van Maguire heeft hem geholpen, ze kijken blijkbaar naar het hele pakketje.”

Vond jij het een rode kaart?

  • Ja, zeker
  • Nee totaal niet
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie