Supportersvereniging Haagsche Bluf reageert op Ihattaren-rel

Foto: Supportersvereniging Haagsche Bluf reageert op Ihattaren-rel

De wedstrijd van zaterdagavond tussen ADO Den Haag en PSV heeft een nare nasmaak gekregen voor Mohamed Ihattaren. De fans van ADO zouden iets kwetsends gezongen hebben over de overleden vader van de jongeling, maar daar klopt volgens Jacco van Leeuwen, voorzitter van supportersvereniging Haagsche Bluf, niets van.

“Dit is pertinent niet gebeurd. Het vermeende spreekkoor is verward met een andere tekst”, legde Van Leeuwen uit tegenover het Eindhovens Dagblad. Ze zongen ‘Homo’s vieren carnaval’. “Daar kun je ook wel iets van vinden natuurlijk, maar er is niets kwetsends geroepen naar Ihattaren. Wij wensen hem en zijn familie sterkte en kracht om het verlies van zijn vader een plaats te geven en hopen dat hij een mooie loopbaan tegemoet gaat.”

Het is voor die jongen en zijn omgeving ontzettend vervelend. Ik las deze week een interview met hem in Voetbal International en heb met hem te doen en denk dat ik voor alle supporters spreek. Het is een groot talent en bij ADO hopen we dat hij door deze moeilijke tijd komt. Ik vind dat een aantal media niet goed heeft gehandeld rondom ADO-PSV. Een grote tv-zender moet dit soort dingen op zijn minst checken, alvorens er zo over te praten. Niemand heeft iets gehoord, maar vervolgens zeggen mensen wel dat het verschrikkelijk is zonder ook maar enig voorbehoud te maken”, aldus Van Leeuwen.

Geloof jij Van Leeuwen?

  • Ja
  • Nee
760+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie