‘Ajax werkt al weer aan volgende megatransfer’

Foto: ‘Ajax werkt al weer aan volgende megatransfer’

Ajax raakt Hakim Ziyech aan het einde van dit voetbalseizoen kwijt aan Chelsea, dat maximaal 44 miljoen euro overmaakt op de rekening van de Amsterdammers. De Marokkaan moet vervangen worden en volgens Corriere dello Sport heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars het een en ander in werking gezet.

Antony komt over van São Paulo voor een totaalbedrag van 28,8 miljoen euro (inclusief bonussen), maar de Braziliaan kunnen we vermoedelijk zien als een vervanger voor iemand als zijn landgenoot David Neres, die hoogstwaarschijnlijk ook een stap wil zetten in de aankomende zomer. Ziyech is veel verfijnder als voetballer.

De bovengenoemde Italiaanse krant weet daarom dat Ajax óók al werkt aan de komst van Calvin Stengs van AZ. De multifunctionele speler, die net als Ziyech op rechts én achter de spitsen uit de voeten kan, zou 20 miljoen euro moeten kosten. Naar verluidt liggen er al contacten met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola.

Er gaan natuurlijk al langer geruchten over een mogelijke transfer van Stengs en zijn maatje Myron Boadu naar de Johan Cruijff ArenA, en Henk Spaan schreef onlangs: “Is zo’n deal wenselijk voor Ajax? Ten eerste staan beide spelers onder contract bij Mino Raiola. Meer zeg ik niet. Ten tweede moet Boadu nog aantonen dat hij kansen op twee meter van het doel niet zal blijven missen. Er zit bepaald structuur in het om zeep helpen van droomsituaties waarmee Vincent Janssen voorheen wel raad mee wist. Voor Stengs geldt: kantelt hij weleens een wedstrijd? Was hij in staat tegen NAC de boel in handen te nemen en de overwinning eruit te slepen?”

Denk jij ook dat Ajax voor Stengs gaat?

  • Ja
  • Nee
1799+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie