Slot boos in kleedkamer AZ: ‘Heb het ze wel duidelijk gemaakt’

Foto: Slot boos in kleedkamer AZ: ‘Heb het ze wel duidelijk gemaakt’

Voor de winterstop waren de prestaties van AZ fantastisch, maar de laatste tijd spelen de Alkmaarders een stuk minder goed voetbal… Er werd van Willem II verloren in de Eredivisie (1-3) en midweeks werd de ambitieuze club door NAC Breda uit de KNVB-beker geknikkerd (eveneens 1-3).

Na afloop van die laatste partij was oefenmeester Arne Slot behoorlijk pissig in de kleedkamer, zo onthult hij in gesprek met De Telegraaf: “Ik heb niet lopen schreeuwen, maar wel duidelijk gemaakt waar het pijnpunt op dit moment ligt. Het is een combinatie van meer rendement halen in de eindfase, plus dat we onze verdedigers bij spaarzame tegenaanvallen niet in de steek moeten laten. Want je weet dat als je er een tegen krijgt, je er drie moet maken om de tegenstander mentaal te breken.”

De coach had gehoopt dat zijn spelers meer hadden geleerd van het debacle tegen Willem II: “Dat er bij aanvallen van de tegenstander meer spelers terug zouden zijn. Want dat is precies de reden dat we staan waar we staan. Omdat we voor de winterstop harder hebben gewerkt dan elke andere Eredivisie-club. Dat kunnen we met cijfers onderbouwen en met beelden aantonen.”

Nu moet het écht klaar zijn met de negatieve resultaten: “Ik heb ze gezegd dat we moeten voorkomen dat we een jojo worden. We hebben met vijftien tegendoelpunten de minst gepasseerde verdediging. Dat is niet omdat we zo verdedigend spelen, maar omdat we vreselijk aanvallend spelen en heel veel de bal hebben. Alleen: die paar keer dat we verdedigen, moeten wij dat met ons hele ziel en zaligheid doen. En niet de ene keer wel en de andere keer niet.”

Goed dat hij boos is geworden?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
114+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie