‘Hij rookte en trok zich nergens wat van aan’

Foto: ‘Hij rookte en trok zich nergens wat van aan’

Van 2002 tot 2010 speelde Onur Kaya voor Vitesse. Destijds was hij erg onder de indruk van Theo Janssen. Bovendien vindt Kaya dat de inmiddels gestopte middenvelder alles uit zijn carrière heeft gehaald.

Theo Janssen was in totaal twaalf jaar actief bij Vitesse. In 2008 transfereerde hij naar FC Twente en speelde hij nog een seizoen bij Ajax. “Theo is de beste linkspoot die ik ben tegengekomen. Hij kon zonder aanloop een vrije trap binnentrappen. Meestal moest je de bal en de doelman uit het net gaan vissen. In principe waren alle stilstaande fases voor hem. Maar ik, een gastje van 19 jaar, was de enige aan wie hij de bal afstond bij een vrije trap”, aldus Onur Kaya tegenover Sport/Voetbalmagazine.

“Zijn temperament was wellicht even groot als zijn talent. Hij had ballen aan zijn lijf. Ik zal nooit vergeten hoe hij enkele uren voor een uitwedstrijd bij Excelsior Rotterdam Aad de Mos in zijn hemd zette. We zaten op een hotel en voor we met de bus naar het stadion zouden rijden, maakte De Mos de basisploeg bekend. We keken elkaar voor ongeloof aan: fuck, Theo speelt niet. Na de bespreking is hij meteen naar huis gereden.”

“De dag erna heeft Theo de trainer de huid vol gescholden. Niet omgekeerd. Op Theo riep je niet. De week erna stond hij weer in de ploeg. Het was niet altijd aangenaam om iemand als hem in de groep te hebben, want hij zei altijd wat hij dacht. Anderszijds was hij niet het type dat achter de rug een vuile streek zou uithalen. Hij rookte en trok zich niets aan van wat er rond hem gebeurde. En dat heeft hem wellicht een topcarrière in het buitenland gekost.”

Heeft Janssen alles uit zijn carrière gehaald?

  • Ja
  • Nee
330+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie