‘Koeman overweegt gigantische verandering bij Oranje’

Foto: ‘Koeman overweegt gigantische verandering bij Oranje’

Bondscoach Ronald Koeman gaat mogelijk een grote verandering doorvoeren bij het Nederlands elftal. Trouw denkt dat een systeem met drie centrale verdedigers steeds realistischer lijkt.

Het medium schrijft: “Kan Koeman nog om De Vrij heen? Natuurlijk. In de EK-kwalificatie gaf de bondscoach de voorkeur aan het centrale verdedigingsduo Virgil van Dijk (Liverpool) en Matthijs de Ligt (Juventus), wat slechts zeven tegendoelpunten opleverde. Ook toen De Ligt een moeizame start in Italië kende, bleef Koeman hem opstellen. De Vrij moest telkens genoegen nemen met een plaats op de reservebank.”

“Maar Koeman zal zondagavond, gezeteld achter de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini, toch met veel interesse hebben gekeken naar de speelwijze van Inter-trainer Antonio Conte, die zijn elftal met drie centrale verdedigers laat voetballen. Is dat iets voor Koemans Oranje? Het is geen gekke gedachte nu zijn offensieve wapens beperkter zijn door de blessures van Memphis Depay (Olympique Lyon) en Donyell Malen (PSV)”, zo concludeert het medium.

Denzel Dumfries (rechts) en Daley Blind (links) zouden in dat geval de flanken moeten bezetten. Trouw: “Eind maart komt het Nederlands elftal pas weer in actie. Er wachten dan oefeninterlands tegen de Verenigde Staten en Spanje. Wellicht dat de bondscoach dan kan experimenteren met De Vrij in een driemansdefensie, al meldde de verdediger zich vorig jaar een paar keer af met kleine pijntjes. De tijd lijkt rijp voor een dergelijk probeersel.”

Zou je dat toejuichen?

  • Ja
  • Nee
3325+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie