Ergernis bij Paris Saint-Germain: ‘Elk jaar hetzelfde’

Foto: Ergernis bij Paris Saint-Germain: ‘Elk jaar hetzelfde’

Paris Saint-Germain is een soort alleenheerser in de Ligue 1: de voorsprong op de nummer twee Olympique Marseille bedraagt al weer twaalf punten. Toch is men in Frankrijk er niet gerust op: is het team wel klaar om tegen Borussia Dortmund te spelen in de Champions League.

Technisch directeur Leonardo slaakt een lange zucht als hij dat te horen krijgt in een interview met de Franse pers: “Ik had de vraag of we ons zorgen maken al verwacht. Ieder jaar doen jullie journalisten hetzelfde. ‘De Ligue 1 is niet sterk genoeg, PSG is niet klaar voor de Champions League.’ Maar in de groepsfase van de Champions League hebben we bijna het maximaal mogelijke gepresteerd, met vijf overwinningen en een gelijkspel, en in de competitie hebben we een voorsprong van twaalf punten. Ik denk dat het team zéker klaar is voor Dortmund.”

De Braziliaan vraagt de journalist in kwestie vervolgens wie hij de beste vijf spelers ter wereld vindt. Het antwoord luidt: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar, Mbappé en Mohamed Salah… “In de top vier zit één speler van 35 jaar oud en één speler van 32. De andere twee zijn 28 en 22 en spelen bij ons. Laten we daar nou van genieten, in plaats van naar problemen zoeken. Ik ben een gelukkige technisch directeur. We hebben een ongelooflijke selectie en onze beste spelers zijn in vorm. Waarom zouden we ons dan zorgen moeten maken wanneer de knock-outfase van de Champions League begint?”

Heeft hij een punt?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
263+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie