De Vrij zorgt voor sensationele comeback in Milanese derby

Internazionale heeft zondagavond indruk gemaakt in de Italiaanse Serie A. ‘I Nerazzurri’ rekende in het Giuseppe Meazza ondanks een pijnlijke achterstand af met aartsrivaal AC Milan: 4-2.

In de Derby van Milaan gebeurde er een hoop. Inter werd gevaarlijk via Matías Vecino en Diego Godín, waar Hakan Calhanoglu de paal raakte namens de bezoekende club. Het was uiteindelijk niemand minder dan Zlatan Ibrahimovic die de wedstrijd wist open te breken.

Ibrahimovic stond aan de basis van de openingstreffer door teamgenoot Ante Rebic te bedienen. Hij mocht na goed doorkoppen af op doelman Daniele Padelli en faalde niet: 0-1. Nog voor rust verdubbelde AC Milan de marge dankzij Ibrahimovic zelf, die van dichtbij de 0-2 binnen knikte tegen zijn oude werkgever.

Inter weigerde echter op te geven in deze beladen stadsderby. Marcelo Brozovic zorgde amper vijf minuten na rust voor de aansluitingstreffer met een fraaie uithaal en amper een minuut later zorgde Vecino zelfs voor de gelijkmaker in het Giuseppe Meazza, dat San Siro heet onder de Milan-aanhangers.

De tweede helft was duidelijk in het voordeel van Inter. Oranje-international Stefan de Vrij zorgde voor euforie door de 3-2 binnen te koppen, waardoor Inter in punten gelijk komt met lijstaanvoerder Juventus. Invaller Christian Eriksen (Inter) en Zlatan raakten in de slotfase allebei nog de paal alvorens Romelu Lukaku de derby besliste.

Scoreverloop:
1-0 (40′) Ante Rebic, 0-2 (45′) Zlatan Ibrahimovic, 1-2 (51′) Marcelo Brozovic, 2-2 (53′) Matías Vecino, 3-2 (70′) Stefan de Vrij, 4-2 (90′) Romelu Lukaku

Moet De Vrij basisspeler worden op het EK?