Fledderus wijst Groningen-fans terecht: “Vaak niet om aan te gluren”

Foto: Fledderus wijst Groningen-fans terecht: “Vaak niet om aan te gluren”

Mark-Jan Fledderus staat als technisch directeur van FC Groningen voor de zware taak om het goede gevoel weer terug te brengen. Met name de speelwijze zorgt nog vaak voor scepsis.

“Ik heb intern bij veel mensen gevraagd welk Europees topteam volgens hen het meest bij FC Groningen past. Daar komt uit dat we meer een Liverpool of Atletico Madrid zijn dan Manchester City of Barcelona”, vertelt Fledderus aan het Dagblad van het Noorden. “Dynamisch spel met veel strijd en onverzettelijkheid. Lef om tegenstanders onder druk te zetten, bij de strot te pakken, laten zien dat wij de baas zijn, zeker in eigen huis. Die termen komen naar boven.”

Fledderus neemt de fans zeker serieus, maar baalt van het feit dat het glas in het Noorden vaker halfleeg is dan halfvol. “In de tijd dat ik hier zelf voetbalde was de sfeer anders. Toen speelden we net in de Euroborg, waren we thuis onverslaanbaar, hadden we een team dat het vermogen had om de spirit van het veld over te brengen op het publiek. Danny Buijs had dat over zich, Antoine van der Linden, Nevland, ondergetekende denk ik ook wel een beetje.”

“Wij voelden aan wat het publiek wilde zien. Er wordt wel eens gezegd, we moeten terug naar die tijd, dát was FC Groningen-voetbal. Maar moet je die beelden eens terugkijken. Het was vaak niet om aan te gluren. Alleen het sentiment eromheen was veel positiever. Ik hoop dat we die snaar weer weten te raken. Als dat lukt, als we het lont op die manier in het kruitvat weten te steken, dan ontploft het hier zo weer. Daar ben ik van overtuigd”, aldus de Groningen-directeur.

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
187+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie