‘Diagne én Galatasaray slepen Club Brugge voor de FIFA’

Foto: ‘Diagne én Galatasaray slepen Club Brugge voor de FIFA’

Het was een tijdje windstil rond Mbaye Diagne, de verguisde targetman van Club Brugge voor wie in januari geen oplossing werd gevonden. Galatsaray, de moederclub van de aan de kant geschoven huurling, weigerde de Senegalees namelijk terug in huis te halen. Nu lijkt de relatie tussen beide teams volledig verzuurd. 

In een gesprek met beIN Sports sprak Mustafa Cengiz, de voorzitter van de Turkse topclub, immers wel erg duidelijke taal. “Zowel Anderlecht als Club Brugge wilden hem, maar Diagne gaf destijds de voorkeur aan Club”, keerde hij eerst nog eens terug op de transfersoap van eind augustus. “Maar zij hebben ons bedrogen. Hij traint nu al een tijdje niet meer mee daar. Ze betalen niet, ze hebben hem gewoon gedumpt. Diagne zit nu al een maand in Senegal. Brugge heeft hem bijna ter dood veroordeeld.” 

Kapitaalsvernietiging, zo oordeelt Cengiz, die zelf vorig jaar nog 13 miljoen neertelde voor de toenmalige topschutter in Turkije. “Zo kunnen ze niet omgaan met een van mijn grootste investeringen ooit. Ze moeten ons bijna 15,5 miljoen euro betalen (allicht de rest van de huursom + het afkoopbedrag van 13,5 miljoen, red.). Als ze dat niet doen, gaan we naar de FIFA. We hebben die eis verzonden en zijn in afwachting van het antwoord”, besloot de 70-jarige voorzitter zijn relaas dan ook fel. 

UPDATE 06/02 

Het lijkt er nu op dat de zaak voor de FIFA zal komen, want Turkse media schrijven dat Diagne naar de wereldvoetbalbond stapt om zijn situatie bij Club Brugge aan te klagen. Dat zou hij doen op aansporen van Galatasaray, dat van plan is een schadevergoeding van 15,5 miljoen euro te vragen. Volgens de Turkse topclub zal Diagne mogelijk niet meer te verkopen zijn als zijn uitleenbeurt verstrijkt doordat hij meer dan een halfjaar niet mocht spelen en zelfs niet meer mocht meetrainen bij Club. Intussen traint Diagne wel weer mee bij zijn moederclub.

Verstandige keuze van Galatasaray?

  • Ja
  • Nee
68+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie