Eriksen onthult: ‘Voelde me het zwarte schaap bij Spurs’

Foto: Eriksen onthult: ‘Voelde me het zwarte schaap bij Spurs’

Christian Eriksen transfereerde in de winterstop van Tottenham Hotspur naar Internazionale en dat zat er al een tijdje aan te komen, omdat de Deen zijn aflopende contract in Londen niet wilde verlengen. Hij verwerd tot een soort boeman bij zijn voormalige werkgever…

In gesprek met de BBC doet hij een boekje open: “Spelers met een contract dat bijna afloopt, zijn in zulke situaties het zwarte schaap. Ik was heel eerlijk, ik had het gevoel dat ik dat moest zijn. Van veel dingen kreeg ik de schuld, ik was de bad guy. Sinds ik had aangegeven te willen vertrekken, was het niet goed dat ik er nog zat. Dat was de teneur.”

Ook de media speelden hier een rol in: “In Engeland is het zo dat als je verbintenis bijna ten einde is, je ook meteen moet vertrekken. Uiteindelijk heb ik dertig afscheidswedstrijden gespeeld. Steeds was het: dit is misschien wel zijn laatste duel. Dat ging maar door. In mijn hoofd was ik toe aan iets nieuws, maar als er niets zou komen, dan zou ik nog steeds willen vechten voor mijn plaats. Ik ging steeds weer in en dan weer uit het team. Maar goed, ook met een vierjarig contract was het een moeilijk seizoen geweest na de Champions League-finale.”

Oefenmeester Mauricio Pochettino werd ontslagen: “Toen het seizoen eenmaal was begonnen, waren mensen nog steeds teleurgesteld door die finale. Na een paar slechte resultaten werd het lastig om ons terug te knokken. Maar als je kijkt naar de Premier League, dan is er slechts één team dat echt uitmuntend presteert. De andere clubs proberen een beetje hun plek te vinden, sommige seizoenen zitten zo in elkaar.”

Voor welke club zou jij liever spelen?

  • Spurs
  • Inter
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie