Tadic trekt aan de bel vanwege bizar ‘Ajax-fenomeen’

Foto: Tadic trekt aan de bel vanwege bizar ‘Ajax-fenomeen’

Dusan Tadic staat erom bekend dat hij ongelooflijk fit is, en die reputatie maakt hij waar bij Ajax. Waar vrijwel al zijn ploeggenoten geblesseerd zijn óf zijn geweest, voetbalt de Serviër vrolijk verder. Er is echter wel een maar… De captain van de Amsterdammers maakt zich zorgen…

Het Algemeen Dagblad schrijft vandaag: “David Neres, Quincy Promes, Hakim Ziyech, Ryan Babel, Zakaria Labyad. Vijf aanvallers, alle vijf geblesseerd. Als dit seizoen bij Ajax een survival of the fittest is, dan heeft één aanvaller nu al gewonnen. Waar vrijwel al zijn offensieve ploeggenoten in de lappenmand hebben plaatsgenomen, bleef Dusan Tadic gewoon doorvoetballen.”

De krant vervolgt: “Zijn teller staat sinds 1 januari 2019 op 66 officiële wedstrijden. Een krankzinnig aantal in een tijdsbestek van 13 maanden, waarmee hij de Ajacied is met de meeste wedstrijden en speelminuten in de benen. Als er een bal rolt, in Amsterdam of met de Servische nationale ploeg, dan is Tadic erbij. Dat is een zekerheidje. Toch is lang niet alles meer hosanna bij de ervaren captain. Als teamspeler zegt hij zich zorgen te maken om zijn fysiek kwetsbare ploeggenoten.”

Wat dat betreft krijgt hij ook nogal wat voor zijn kiezen… “Tadic ziet de ene na de andere medespeler wegvallen. De gevolgen voor de ploeg zijn in de voorbije weken al duidelijk aan de oppervlakte gekomen. Ajax verloor drie van zijn laatste zes competitiewedstrijden, thuis tegen Willem II, uit tegen AZ en uit tegen FC Groningen.”

Snap jij dat hij aan de bel trekt?

  • Zeker
  • Nee
5888+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie