Jong Ajax speelt Go Ahead van de mat ondanks rood Pierie

Jong Ajax heeft maandagavond indruk gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. Het elftal van Mitchell van der Gaag liet Go Ahead Eagles alle hoeken van het veld zien op De Toekomst: 5-1.

De Deventenaren waren al geruime tijd ongeslagen, maar in Amsterdam ging het helemaal mis. Binnen twintig minuten leidde Jong Ajax dankzij Danilo en Brian Brobbey (strafschop) met 2-0. Nog voor rust maakte Danilo zijn tweede van de avond.

De scoringsdrift van Danilo was nog niet ten einde, want tien minuten na rust prikte hij ook nog eens de 4-0 binnen. Ondanks deze ruime voorsprong pakte Kik Pierie na ruim een uur spelen direct rood voor een totaal overbodige overtreding. Het zullen zijn kansen richting Ajax 1 geen goed doen.

Ook Gino Bosz kreeg namens de bezoekers rood. Met tien tegen tien maakte Maarten Pouwels de eretreffer, maar Jong Ajax maakte toch weer de laatste treffer van de avond in de persoon van Quinten Timber. Jong Ajax passeert FC Volendam op de ranglijst en staat nu tweede achter SC Cambuur.

Overige uitslag: Jong FC Utrecht – FC Dordrecht 1-1