Fàbregas hekelt Franse stijl: “Mensen vragen me de bal zomaar buiten te spelen”

Foto: Fàbregas hekelt Franse stijl: “Mensen vragen me de bal zomaar buiten te spelen”

Waar Cesc Fàbregas bij Arsenal, Barcelona en Chelsea nog meespeelde om de prijzen, verloopt zijn periode bij AS Monaco heel wat moeizamer. De ervaren Spaanse middenvelder merkt dat zijn speelstijl in Frankrijk niet altijd gewaardeerd wordt. Hij zou te vaak de voetballende oplossing zoeken.

Angst regeert te vaak op de Franse velden, concludeert Fàbregas. “Veel wedstrijden hier zijn bing bong bing bong. Soms moet je juist ook kalm blijven en de bal in de ploeg houden met tien passes op rij. Ik heb het idee dat mensen hier dat maar niets vinden”, stelt de 110-voudig international in het programma Canal Football Club. “Hier roepen ze naar me: ‘Neem geen risico, speel de bal naar de zijkanten!’ Voor mij is dat lastig, want ik doorbreek graag linies en zal mijn stijl altijd trouw blijven. Ik ga nooit een blinde lange bal geven. Soms vragen mensen me de bal zomaar buiten te spelen, maar dan zeg ik sorry, dat ga ik niet doen.” 

Door de kleine verschillen in de Ligue 1 mag Monaco nog hopen op Europees voetbal. De Monegasken staan momenteel dertiende, maar hebben een achterstand van slechts vijf punten op nummer vier Lille. De vierde plek geeft recht op een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Het zal voor Fàbregas een doel zijn. Met een contract tot medio 2022 denkt hij voorlopig nog niet aan stoppen.Vorig jaar speelde Fàbregas met Monaco nog tegen degradatie.

Had jij dit verwacht in Frankrijk?

  • Jawel
  • Nee, eigenlijk niet
74+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie