Engelse media gaan helemaal los over Bergwijn: ‘Magical’

Foto: Engelse media gaan helemaal los over Bergwijn: ‘Magical’

Steven Bergwijn kreeg vlak voor de transferdeadline zijn gewenste overstap naar Tottenham Hotspur, dat ruim 30 miljoen euro voor hem betaalde aan PSV. Gisteren maakte de aanvaller zijn debuut tegen Manchester City, en hoe. De aanvaller zorgde op prachtige wijze voor de bevrijdende 1-0.

De Engelse media gaan vandaag helemaal los over de Oranje-international. Sky Sports schrijft bijvoorbeeld: “Een opwindend moment voor de speler bij zijn nieuwe club. Een aanname op de borst en bang. De Nederlander bedekte zijn gezicht bij het vieren van het doelpunt, maar er viel niet te twijfelen over zijn identiteit als doelpuntenmaker. Mourinho wilde gaan wisselen na de rode kaart voor Zinchenko, maar Bergwijn veranderde dat plan met een magisch schot.”

The Telegraph noemt Bergwijn een hero: “Waar Mourinho in de winterse transferwindow niet de spits kreeg die hij zo wanhopige wilde hebben, besliste een aanwinst deze wedstrijd. Bergwijn vierde zijn debuut met een memorabel doelpunt uit een memorabel schot, waardoor Manchester City uiteindelijk verslagen werd. De lach zei alles.” De BBC komt met een ander superlatief op de proppen: superb. “Er was niets normaal aan de manier hoe hij zichzelf introduceerde bij de supporters van Tottenham, namelijk met een sterk optreden en een fijn doelpunt. Het was zo een droomdebuut voor de Nederlander, die met een staande ovatie het veld verliet.”

“De held van Tottenham”

Van The Guardian krijgt de aanvaller een acht als rapportcijfer: “De held van Tottenham was de nieuwe aanwinst, die op de linkerflank indruk maakte met zijn arbeid. Het meest imponerend was echt zijn doelpunt, waarmee hij de wedstrijd openbrak. Hij toonde op fantastische wijze zijn techniek en het gebeurde in een oogopslag. De controle met de borst, waarna een volley richting de rechterhoek volgde. Bergwijn en de supporters van Tottenham beleefden een droom, zeker omdat Son snel de 2-0 maakte.”

Het medium London Evening Standard sluit zich daar helemaal bij aan: “Een droomdebuut voor de Nederlander, wiens briljante, instinctieve volley Tottenham op het spoor bracht voor de overwinning op de regerend kampioen. Voor dat moment had hij het moeilijk gehad om in de wedstrijd te komen.” Ook The Daily Mirror is onder de indruk geraakt: “Man of the match. Wat een debuut. Super doelpunt, non-stop gewerkt en dit was enorm veelbelovend.”

Terechte commentaren?

  • Vind ik zeker
  • Vind ik niet
480+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie