Penalty’s Ronaldo en kopbal De Ligt helpen Juventus aan zege

Koploper Juventus heeft ook de thuiswedstrijd tegen Fiorentina gewonnen. De ploeg, waar een basisplaats was weggelegd voor Matthijs de Ligt, won met 2-0 van de nummer veertien van de Serie A. Twee penalty’s brachten Fiorentina kopje onder.

Juventus was vanaf het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar zag toch ook meerdere keren hoe Fiorentina gevaarlijk werd. Toch was het Cristiano Ronaldo die na ruim een half uur spelen de score opende nadat Juventus een penalty kreeg toegekend. Een handsbal zorgde ervoor dat Ronaldo de kans kreeg om zich vanaf de penaltystip te tonen. Terwijl de Portugese sterspeler daaruit scoorde, kwam hij ook naast David Trezeguet terecht. Ronaldo heeft nu in negen Serie A-duels op rij gescoord, net zo vaak als het record van Trezeguet.

Ook in de tweede helft bleef Juventus de betere partij, maar toch lukte het de thuisspelende ploeg lange tijd niet om ook de tweede goal te maken. Dat veranderde in de 80ste minuut toen Ronaldo opnieuw plaats mocht nemen achter de bal. Door een overtreding van Federico Ceccherini werd de score van 2-0 uit een penalty op het scorebord gezet. In de slotfase zette De Ligt de eindstand op het bord. De verdediger kopte de 3-0 binnen uit een hoekschop.