TRANSFERUURTJE: Ajax-bod een schande, supertransfer Van Dijk

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-bod een schande, supertransfer Van Dijk

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Ajax was in de laatste dagen van de transfermarkt bereid om zijn transferrecord te breken voor Antony van São Paulo. Journalist Ricardo Perrone van UOL Esporte noemt de handelswijze van de Amsterdammers echter schandalig en respectloos… In zijn column schrijft Perrone: “De Nederlanders boden 15 miljoen euro voor Antony, met daarbovenop 5 miljoen euro aan bonussen. Daarnaast waren ze bereid om nog eens 5 miljoen euro te betalen, maar dan moest de resterende twintig procent van de transferrechten van David Neres van eigenaar wisselen. Alleen als de directeurs van São Paulo net uit de coffeeshop waren kwamen lopen, hadden ze die aanbieding misschien geaccepteerd.”

Steven Bergwijn heeft een gigantisch offer gedaan voor zijn transfer naar Tottenham Hotspur. Volgens The Mirror loopt de Oranje-international een miljoenenbonus mis door PSV te verlaten. Bergwijn maakte afgelopen zomer de afspraak dat hij nog een jaar bij PSV zou blijven. Door de recente ontwikkelingen kwam de aanvaller echter terug op die beslissing. Na een aantal hectische dagen gaf de clubleiding hem toestemming voor deze deal, maar daar hangt wel een concessie aan vast. Bergwijn zou een potentiële bonus van 7 miljoen euro (!) mislopen door deze transfer. Voor PSV was dit een eis om de deal te laten slagen. De buitenspeler zou dit voor lief hebben genomen door zijn wens om onder José Mourinho te spelen bij de Londense club.

Buitenland:

Virgil van Dijk is een ongelooflijk belangrijke speler voor Liverpool, maar dat betekent meteen ook dat er wel wat interesse op gang komt voor de centrumverdediger. Real Madrid is al een paar keer aan hem gelinkt en nu is Juventus aan de beurt. The Sun schrijft vandaag dat De Oude Dame van plan is om in de aankomende zomer 178 miljoen euro te bieden voor de stopper. In Turijn zou hij Leonardo Bonucci moeten gaan vervangen en een nieuw ‘Oranje-centrum’ vormen met Matthijs de Ligt.FC Barcelona betaalde in de afgelopen zomer 120 miljoen euro aan Atlético Madrid om aan de slag te mogen gaan met Antoine Griezmann, maar die heeft vooralsnog nog niet echt weten te overtuigen in het Camp Nou-stadion. Willen de Catalanen hem kwijt, dan kan dat. Volgens de grote Franse krant L’Équipe is David Beckham namelijk van plan om een mooie aanbieding neer te leggen bij de aanvaller en de clubleiding van Barça. Griezmann moet hét gezicht worden van Inter Miami CF, de nieuwe Major League Soccer-club van de Engelse legende.

Edinson Cavani mocht in de winterstop lang hopen op een mooie transfer naar Atlético Madrid. De Spanjaarden kwamen er echter niet uit met Paris Saint-Germain én het management van de spits uit Uruguay. Al is de berichtgeving daarover behoorlijk tegenstrijdig. Atlético-voorzitter Enrique Cerezo liet in een eerder stadium weten over de gang van zaken: “Het is schandelijk is hoe sommige spelers met hun zaakwaarnemers en familieleden omgaan met de situatie. We zijn niet van plan om ons te laten beroven.” Volgens de preses lag Walter Guglielmone, de zaakwaarnemer en tevens halfbroer van Cavani, dwars bij de onderhandelingen. De spelersmakelaar zou een enorme commissie hebben geëist, maar Guglielmone gaat hier niet in mee: “Het belangrijkste is wat Edi er allemaal aan heeft gedaan om te kunnen vertrekken. Denk je dat hij een maand niet heeft gespeeld, alleen zodat ik de boel kon laten klappen vanwege een commissie en zijn droom daarmee niet zou laten uitkomen? Als het een geldkwestie was, was Edi wel naar Engeland gegaan.”

Zie jij Griezmann naar de VS vertrekken?

  • Ik wel
  • Ik niet
455+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:45
1+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
8+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
149+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
455+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
83+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
7+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
201+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
125+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
256+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
44+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
374+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
50+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
255+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
136+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
73+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
41+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
486+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
191+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
44+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
258+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie