Pasveer voorkomt zege voor 115-jarig ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft nagelaten om de 115e verjaardag te bekronen met een overwinning op Vitesse. Dankzij doelman Remko Pasveer stapten de Arnhemmers met een 0-0 gelijkspel van het veld af in het Cars Jeans Stadion.

In de eerste helft was het aantal hoogtepunten zeer beperkt. Bryan Linssen slaagde er net niet in om een vrije trap van Oussama Tannane af te ronden en Riechedly Bazoer kegelde de bal vol op de paal. Aan de andere kant ontsnapte Pasveer na een onhandig moment door het schot van Tomás Necid nog net op tijd uit de doelmond te ranselen.

De start van de tweede helft was niet veel beter, maar na een minuut of tien ontbrandde de wedstrijd plotseling. Vitesse vergat de bal weg te werken na een voorzet van Crycensio Summerville en uiteindelijk werd Necid gevloerd in de zestien. Op aanraden van de VAR besloot scheidsrechter Joey Kooij de bal op de stip te leggen. Pasveer stopte de strafschop van de Tsjech echter en pareerde ook de rebound.

Na de gestopte strafschop groeide Pasveer uit tot dé held van de avond. De Vitesse-doelman kreeg opeens schot na schot te verwerken, maar keer op keer hield hij de bezoekers overeind. Vitesse ontsnapte in de eindfase nogmaals doordat de arbitrage een goal van Aaron Meijers afkeurde wegens buitenspel. Al met al schieten beide teams weinig op met dit gelijkspel.