Kluivert baalt: ‘Oranje is The New Wave, maar ik peddel erachteraan’

Foto: Kluivert baalt: ‘Oranje is The New Wave, maar ik peddel erachteraan’

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat Justin Kluivert zijn debuut maakte in het Nederlands elftal. De aanvaller van AS Roma ‘degradeerde’ vervolgens weer naar Jong Oranje, maar wil zo snel mogelijk terugkeren in het ‘grote’ Oranje.

In gesprek met Voetbal International vertelt Kluivert: “Ik heb vorig seizoen behoorlijk wat gespeeld bij Roma, maar niet genoeg om standaard geselecteerd te worden voor het Nederlands elftal. Dan is het logisch dat je bij Jong Oranje speelt. Ook dat is mooi. Nu is het zaak dat ik mijn ontwikkeling in Italië omzet naar een nieuwe kans bij het grote Oranje. Daar ben ik optimistisch over. Ik ben nu veel verder dan toen ik mijn debuut maakte in het Nederlands elftal.”

En dus kan Kluivert ‘niet wachten’ op een belletje van bondscoach Ronald Koeman. “Het EK is een mikpunt voor mij. Mijn droom. De concurrentie is groot, maar ik voel dat het mogelijk is, als ik op deze manier doorga bij AS Roma. De laatste keer dat ik bij de Oranje-selectie zat, zei de bondscoach dat ik volwassener was geworden. Dat was hartstikke mooi om te horen. Ik hoop dat het een vervolg gaat krijgen.”

“Los nog van het eergevoel van het spelen voor je land, is dit echt een groep waarvan je onderdeel wilt zijn”, aldus de oud-Ajacied. “Het is een vriendengroep met veel kwaliteit, waar keihard wordt gewerkt om iets te bereiken. Beter kun je het niet hebben. Iedereen is hongerig. Oranje wordt The New Wave genoemd en de laatste tijd peddel ik erachteraan. Het is mijn doel recht op de surfplank te gaan staan. Mee met die golf.”

Zou jij Kluivert meenemen naar het EK?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
828+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie