‘Sierhuis slachtoffer van geruzie tussen Ajax en Groningen’

Foto: ‘Sierhuis slachtoffer van geruzie tussen Ajax en Groningen’

Kaj Sierhuis kan zijn lucratieve transfer naar het Franse Stade Reims op zijn buik schrijven door geruzie tussen Ajax en FC Groningen, zo meldt De Telegraaf op zijn website. De twee Eredivisie-clubs hebben flink gesteggeld op woensdag.

De krant legt uit: “Ajax en FC Groningen kwamen woensdag in een bijzondere spagaat terecht. Sierhuis is eigendom van Ajax, dat de spits aan FC Groningen verhuurt. De Groningers hebben in de ArenA een optie tot koop bedongen, maar die kan pas komende zomer worden gelicht. En dus deed zich de rare situatie voor dat niemand over het Franse bod kon beslissen. Ajax kon niet voorbij aan FC Groningen en de noorderlingen zijn (nog) geen eigenaar. Ajax moest daarom in overleg met FC Groningen.”

Men gaat verder: “Technisch directeur Mark-Jan Fledderus wilde dat FC Groningen de speler voor het afgesproken bedrag en doorverkooppercentage per direct zou kunnen kopen om hem gelijk te kunnen doorverkopen. Ajax bleek bereid daarmee in te stemmen, maar wilde de door de Fransen betaalde transfermiljoenen, bonus én het nieuwe percentage doorverkoop eerlijk verdeeld hebben. Dat ging de Groningers te ver. Een tweede argument van technisch directeur Mark-Jan Fledderus om van de verkoop af te zien, was dat de tijd om een vervanger voor Sierhuis te halen (te) kort was.”

Alleen als de Groningers tóch nog water bij de wijn willen doen, kan het nog tot een deal komen…

Bizarre situatie?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1240+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie