Kamp Bergwijn slaat terug: “Daar snap ik niets van”

Foto: Kamp Bergwijn slaat terug: “Daar snap ik niets van”

Steven Bergwijn meldde zich op zondagochtend af voor de wedstrijd tussen PSV en FC Twente in het Philips Stadion. Die actie leidde tot ontzettend veel ophef, maar daar snapt zaakwaarnemer Fulco van Kooperen helemaal niets van.

Gisteren konden we lezen dat hij enkele minuten na het bekerdebacle tegen NAC Breda al aan de bel trok bij de directie. In De Telegraaf vertelt hij: “Ik heb inderdaad vlak na de wedstrijd een berichtje gestuurd, puur met het verzoek of we vrijdagochtend konden zitten. We zitten midden in de transferwindow, dan weet je toch dat zoiets kan gebeuren? Het zou erger zijn als ik helemaal niet zou melden dat ik had gesproken met Spurs. De timing van zo’n berichtje is nooit goed, ik heb bewust gewacht tot na de wedstrijd.”

Algemeen directeur Toon Gerbrands was na Twente-thuis woedend op het management van Bergwijn: “Daar snap ik niets van. En dat heb ik inmiddels ook kenbaar gemaakt. Ik doe gewoon mijn werk en kom als het ware een deal aanbieden. Dat zou je als club vooral positief moeten opvatten, lijkt me. Als clubs van het kaliber Spurs niet meer langskomen, moet je je pas echt zorgen gaan maken. In het weekeinde is alles in goed overleg gegaan met John de Jong en directielid Peter Fossen.”

Van Kooperen neemt het op voor zijn cliënt: “Steven is geen bandiet. Hij heeft zich altijd voor PSV ingezet en afgelopen zomer, ondanks de interesse van andere clubs, ook nog bijgetekend. Toen is afgesproken dat hij nog zeker een jaar zou blijven. Alleen is daar wel bij gezegd dat als de sportieve situatie van PSV onverhoopt niet goed zou zijn en er zou een mooie kans komen, dat we dan aan tafel zouden zitten. Dat is nu ook gebeurd. En daarbij hebben we ook direct aangegeven: als jullie het niet willen, dan blijft Stevie gewoon nog een half jaar. Dat zouden we namelijk ook begrijpen.”

Heeft hij wel een punt?

  • Ja, vind ik zeker
  • Nee, vind ik niet
639+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie