TRANSFERUURTJE: Chaos bij PSV, ook Ajax krijgt bod binnen

Foto: TRANSFERUURTJE: Chaos bij PSV, ook Ajax krijgt bod binnen

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Gisteren ging het verhaal dat PSV het eerste bod van Tottenham Hotspur op Steven Bergwijn niet hoog genoeg zou hebben gevonden. Volgens De Telegraaf is dit echter niet waar en hebben de Eindhovenaren toch maar besloten dat hun aanvaller verkocht moet worden… De krant onthult: “Steven Bergwijn is dicht bij een droomtransfer naar Tottenham Hotspur, maar staat tegelijkertijd lijnrecht tegenover zijn huidige werkgever PSV. De Engelse topclub heeft zeker 30 miljoen euro over voor de international van het Nederlands elftal.” Men vervolgt: “De onderhandelingen tussen PSV en Tottenham Hotspur waren gisteravond nog in volle gang. Dan gaat het niet zozeer over de hoogte van de transfersom, maar puur nog over betalingstermijnen en andere details. Bergwijn ziet Spurs als de ideale stap in zijn carrière. De Engelse topclub is op zoek naar aanvallende versterkingen in deze transferwindow. Spits Harry Kane is voorlopig nog geblesseerd en Christian Eriksen vertrekt naar Internazionale.”


Steven Bergwijn gaat PSV binnen een paar dagen verlaten voor Tottenham Hotspur en er wordt gefluisterd dat dit mede is omdat Mark van Bommel in de eerste seizoenshelft ontslagen werd. Ook Mohamed Ihattaren zou hier behoorlijk pissig over zijn. Dat is in ieder geval wat Hugo Borst meldt in zijn column in het Algemeen Dagblad. Hij schrijft: “Kijken we nog verder vooruit, dan wordt het voor PSV nog veel erger. Mo Ihattaren tijdens de winterstop toevallig gehoord vanuit Qatar? Hij gaf interviews. 17 jaar pas en hij zei gewoon waar het op stond. Het talent was het niet eens met het ontslag van zijn trainer, hij was er boos over. Bij PSV zeiden ze dat hij dat beter niet kon zeggen, dat het beter was om de rust te bewaren; Mo haalde zijn schouders er over op. Hij en Van Bommel zijn bloedbroeders. Dan kom je voor elkaar op.” Borst gaat verder: “Het laatste nieuws is dat Mo Ihattaren in de stal terecht gaat komen van Mino Raiola. Inderdaad, dat is ook de zaakwaarnemer van Mark van Bommel. Leg je oor te luister bij Ajax en je weet dat het een hel is om als club te moeten onderhandelen met Raiola.”


PSV lijkt definitief een streep door Ricardo Rodríguez te hebben gezet. Volgens Voetbal International gaat de clubleiding nu voor Patrick van Aanholt. VI bericht: “PSV heeft een bod neergelegd bij Crystal Palace om Patrick van Aanholt over te nemen. De Eindhovenaren zien in de Oranje-international een ideale kandidaat om de problemen op de linksachterpositie op te lossen.” Een deal is er overigens zeker nog niet. “Van een akkoord is nog geen sprake. Van Aanholt moet naar verluidt tussen de 7 en 10 miljoen euro gaan opleveren en het eerste bedrag van PSV zou aan de lage kant zijn. Het contract van Van Aanholt bij Palace loopt nog achttien maanden door.”


Het is alleszins de verwachting dat Steven Bergwijn binnenkort zijn handtekening zet onder een meerjarig contract bij Tottenham Hotspur, dat ongeveer 30 miljoen euro (exclusief bonussen) betaalt aan PSV. Vervolgens krijgt Ajax vermoedelijk een bezoekje van de Londenaren. Het lijkt er sterk op dat de Spurs Christian Eriksen gaan verliezen aan Internazionale en de bovengenoemde Bergwijn is natuurlijk geen nummer tien. Volgens de Engelse roddelmedia wil oefenmeester José Mourinho ook nog een middenvelder aan zijn selectie toevoegen en is zijn oog gevallen op Donny van de Beek. Het zou dus zomaar eens zo kunnen zijn dat directeur voetbalzaken Marc Overmars in de laatste dagen van de transfermarkt nog een bod binnenkrijgt voor de diensten van de middenvelder…



Róbert Bozeník wordt snel gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Feyenoord. De Slowaakse spits werd volgens het Algemeen Dagblad op zaterdag al medisch gekeurd door de Rotterdammers en eigenlijk zou de transfer dus al rond zijn. De traditionele topclub heeft een duidelijk plannetje met Bozeník, aldus de krant: “Róbert Bozeník biedt Feyenoord meer mogelijkheden in de frontlinie. De 20-jarige Slowaak werd zaterdag gekeurd en zal een meerjarig contract tekenen. Feyenoord legt naar verluidt een kleine 5 miljoen euro op tafel voor een aanvaller die in eerste instantie wisselspeler zal zijn. De bedoeling is dat hij komende zomer Jörgensen opvolgt als eerste spits.”



Buitenland:

Het is inmiddels wel algemeen bekend dat er iets speelt tussen Rodrigo Moreno en FC Barcelona, dat op zoek is naar een vervanger voor de geblesseerde Luis Suárez. Volgens de Spaanse media is de spelersgroep van Valencia echter in opstand gekomen tegen de naderende transferdeal. Voetbal International schrijft: “Rodrigo staat al sinds 2015 onder contract bij Valencia en is al jaren een zeer belangrijke speler voor Los Che. Afgelopen zomer leek hij op weg naar Atlético Madrid, maar hij bleef en speelde onder meer een belangrijke rol bij de overwintering van Valencia in de Champions League. Toch lijkt Valencia bereid om hem deze maand nog te laten gaan.” Het blad vervolgt: “Barcelona is na de zware blessure van Luis Suárez wanhopig op zoek naar een spits en zet volgens Marca nu vol zijn zinnen op Rodrigo, die zestig miljoen euro moet kosten. Valencia heeft laten doorschemeren daar open voor te staan, maar de Valencia-spelers zijn daar allerminst gelukkig mee. Volgens Marca is de selectie van plan om in opstand te komen als Rodrigo nu nog verkocht wordt.”


Krzysztof Piatek is bij AC Milan het grootste slachtoffer van de komst van Zlatan Ibrahimovic naar het San Siro-stadion. De Pool heeft opeens nog maar heel weinig uitzicht op speeltijd en pakt vermoedelijk zijn spullen, met Londen als bestemming. Voetbal International schrijft in ieder geval: “Het management van Krzysztof Piatek hoopt de spits van AC Milan deze week nog naar Londen te kunnen brengen. Piatek werd genoemd bij Tottenham Hotspur, als mogelijke vervanger voor Harry Kane, maar de verliezend Champions League-finalist van het vorige seizoen werkt nu aan de komst van Steven Bergwijn.” Het blad vervolgt: “Volgens La Gazzetta dello Sport is Piatek nu aangeboden bij Chelsea, dat rekening houdt met een vertrek van Olivier Giroud en daardoor in de markt is voor een spits. Giroud staat in de nadrukkelijke belangstelling van Internazionale en wordt ook genoemd bij Barcelona.”

Vind jij Van Aanholt een goede back voor PSV?

  • Ik wel
  • Ik niet
609+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:24
11+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
8+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
25+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
170+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
41+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
77+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
165+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
70+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
635+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
139+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
40+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
302+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
670+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
119+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
184+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
46+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
311+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
324+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
198+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie