Italiaanse titelstrijd blijft spannend door nederlaag Juventus

Juventus heeft zondagavond een flinke tik geïncasseerd in de Italiaanse Serie A. De koploper werd een 2-1 nederlaag toegebracht in het uitduel met Napoli.

Juventus won eerder dit seizoen dankzij een eigen doelpunt met 4-3 van Napoli, dat een 3-0 achterstand ongedaan had gemaakt. Matthijs de Ligt kreeg in die wedstrijd veel kritiek. Zondagavond stond de Oranje-international ‘gewoon’ weer in de basis bij de grootmacht uit Turijn.

De Ligt bleef in de eerste helft in Napels probleemloos overeind. Er gebeurde nagenoeg niets in Stadio San Paolo, waardoor de 0-0 stand een logische afspiegeling was. In de tweede helft had Paulo Dybala de pech dat zijn inzet de paal raakte en de doeltreffende rebound van Cristiano Ronaldo terug werd gefloten vanwege buitenspel van Gonzalo Higuaín.

Napoli pakte na een uur spelen de voorsprong in eigen huis. Piotr Zielinski scoorde uit een rebound en Lorenzo Insigne maakte in de slotfase zelfs nog de 2-0. Juventus blijft wel drie punten los van achtervolger Internazionale, al maakte Cristiano Ronaldo er nog wel 2-1 van.

Scoreverloop: 1-0 (63′) Piotr Zielinski, 2-0 (86′) Lorenzo Insigne, 2-1 (90′) Cristiano Ronaldo