TRANSFERUURTJE: Krankzinnige Liverpool-deal, Ajax-record

Foto: TRANSFERUURTJE: Krankzinnige Liverpool-deal, Ajax-record

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

We weten zeker dat de naam van Jorge Carrascal van River Plate op de shortlist staat bij directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax. Van een wintertransfer zal het vermoedelijk niet komen, maar aan de andere kant: in het voetbal kun je nooit ‘nooit’ zeggen. Overmars weet in ieder geval al wat hij moet betalen voor de jonge Colombiaan. De Venezolaanse zaakwaarnemer van de aanvallende middenvelder, Norman Capuozzo genaamd, stelt namelijk in gesprek met Primer Tiempo dat de clubleiding van River Plate buitenspel gezet kan worden door te voldoen aan de transferclausule in het contract van Carrascal. Die bedraagt 25,3 miljoen dollar, wat neerkomt op 23 miljoen euro.


In de afgelopen zomertransferwindow kreeg Nicolás Tagliafico al de mogelijkheid om te transfereren, maar toen vond hij het slimmer om nog een jaartje bij Ajax te blijven. Over een half jaartje is het vermoedelijk toch echt tijd voor een mooie stap naar de Europese top. In een interview met TNT Sport uit zijn vaderland lijkt de linksback dat ook de impliceren: “Ik heb nog een contract in de Johan Cruijff ArenA tot 2022. In de afgelopen zomer kreeg ik wat voorstellen, maar ging ik met de club om de tafel en kwamen we tot de conclusie dat het beter was om te blijven, zonder alle aanbiedingen onder de loep te nemen. Dit jaar is dat anders, maar ik zie wel wat er gebeurt… Ik heb mijn contract in ieder geval niet verlengd…”

Naast Róbert Bozeník is Feyenoord momenteel bezig met een tweede winterversterking. Dick Advocaat bevestigt dat de club een middenvelder probeert te halen, maar spreekt zich niet uit over de identiteit. Advocaat meent dat er nog niets getekend is, maar de interesse van de Rotterdammers wel concreet is. “Het is allemaal nog onzeker, maar het is in ieder geval niet een speler uit de Nederlandse competitie”, sprak de oefenmeester tegen FOX Sports. Een transfer neemt wel nog wat tijd in beslag. “Er zit nog wel wat tussen, het kan nog wel even duren.”


Na de wedstrijd tussen AZ en sc Heerenveen van gisteren in het Abe Lenstra Stadion toonde Thomas Ouwejan zich behoorlijk pissed off. Hij laakte de opstelling van de Alkmaarders, die hem niet naar PSV willen laten transfereren… De vleugelverdediger, die in Friesland overigens aan de aftrap verscheen vanwege de afwezigheid van Owen Wijndal, vertelde: “Dit is mijn dertiende jaar bij AZ. Ik heb altijd alles gegeven. Ik heb hier een zwaar halfjaar gehad. Ik heb twee seizoenen alles gevoetbald. Dan valt het rauw op je dak dat je nu bijna niks meer speelt. Nu komt PSV. Dit is zo’n mooie kans voor mij. Dan is het jammer dat AZ er zo mee omgaat.”

Buitenland:

Volgens het Engelse boulevardblad The Sun staat er een regelrecht krankzinnige transfer op stapel. Kylian Mbappé zou namelijk openstaan voor een vertrek bij zijn huidige werkgever Paris Saint-Germain en een verhuizing naar het Anfield Road van Liverpool. De international van het Franse nationale elftal ligt nog tot medio 2022 vast in het Parc des Princes, maar slaat pogingen van zijn club om tot een akkoord te komen over een verlenging steeds maar weer af. Liverpool zou gebruik willen maken van de ontstane impasse en klaarblijkelijk heeft Mbappé wel oren naar een samenwerking. Achter de schermen zou hij overigens wel een aantal voorwaarden hebben genoemd: allereerst moet de clubleiding van de Reds akkoord gaan met het torenhoge salaris dat hij eist. Naar verluidt verdient de aanvaller een kleine 18 miljoen euro op jaarbasis bij Paris Saint-Germain, maar hij zal zeker geen genoegen nemen met een verlaging. Daarnaast eist PSG meer dan 300 miljoen euro voor zijn smaakmaker.


Het ziet ernaar uit dat Arsenal voor het einde van de transferwindow nog met een behoorlijk grote transfer gaat komen. Volgens verschillende media vertrekt Thomas Lemar namelijk van Atlético Madrid naar het Emirates Stadium voor meerdere tientallen miljoenen euro’s. Voetbal International schrijft over de stand van zaken: “Nog voor de transferperiode ten einde komt zal Arsenal zich versterken met Thomas Lemar. Volgens het Franse radiostation RMC is Arsenal bereid te onderhandelen met Atlético Madrid over de vraagprijs van Lemar.” Men gaat verder: “Naar verwachting is Atlético bereid genoegen te nemen met een bedrag dat rond de 40 miljoen euro ligt. Zelf betaalden de Spanjaarden circa 60 miljoen euro aan AS Monaco, toen zij Lemar in de zomer van 2018 aantrokken.”

Mbappé naar Liverpool?

  • Zou ik tof vinden
  • Zou ik niks vinden
837+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:58
8+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
18+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
143+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
39+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
69+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
146+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
68+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
613+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
132+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
40+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
294+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
645+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
118+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
181+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
46+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
309+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
323+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
196+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
32+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie