‘Ik wist meteen: Lassina moest naar Ajax’

Foto: ‘Ik wist meteen: Lassina moest naar Ajax’

Lassina Traoré krijgt steeds meer speeltijd bij Ajax. Dat heeft aan de ene kant te maken met blessures, maar aan de andere kant doet de aanvaller uit Burkina Faso het gewoon ontzettend goed. De spits kwam van ver, want in zijn jeugd voetbalde hij nog op blote voeten.

Op zijn tiende ging de Burkinees onderdeel uitmaken van de voetbalschool van Rahim Ouédraogo, die in het verleden voor FC Twente uitkwam. De oud-voetballer vertelt aan de NOS: “Iedereen begint hier zo. Ze zijn het gewend. Pas als ze groter worden, krijgen ze schoenen. Het is ook goed, want op blote voeten ontwikkelen ze meer gevoel voor het contact met de bal.”

Rahim zag meteen dat Traoré wel wat in huis had: “Van kleins af aan was hij de aanvoerder van de groep. Ik wist: Lassina moet naar Ajax. Uit mijn tijd in Nederland kende ik Ajax als een goede club voor jonge talenten.”

De Amsterdammers waren geïnteresseerd, maar stalden de spits eerst bij Ajax Cape Town. Hans Vonk: “Pas toen hij achttien was, mocht Lassina naar Nederland. Hij werd in de tussentijd bij ons gestald, want Ajax wilde hem niet laten lopen. Het was een leuke, open jongen met veel kwaliteit. Het voetbal in Zuid-Afrika kenmerkt zich doordat niemand met snelheid en precisie op doel schiet. Daardoor kon ik hier op m’n 41ste nog keepen. Lassina deed dat wel. Binnen een paar trainingen had hij het respect van zijn medespelers.”

Ben jij onder de indruk?

  • Ik wel
  • Ik niet
367+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie