Spaanse kranten maken Barcelona met grond gelijk: “Ongelofelijk”

Foto: Spaanse kranten maken Barcelona met grond gelijk: “Ongelofelijk”

FC Barcelona verving Ernesto Valverde door Quique Sétien, maar je kunt niet zeggen dat de nieuwe coach het al op de rit heeft bij de Catalanen. Gisteren ging de grootmacht kansloos met 2-0 onderuit bij Valencia in Estadio Mestalla.

De kritieken van de diverse Spaanse kranten liegen er niet om… AS schrijft bijvoorbeeld: “Setién had in Mestalla het middenveld van zijn dromen voor zijn systeem. Als het idee was om Busquets, De Jong en Arthur veel te laten passen, dan was het een doorslaand succes. Als het idee was om te voetballen, dan faalde het plan. Het was een zoutloze monoloog van Barcelona. Misschien was het idee om de tegenstander uit te putten en dan laat toe te slaan, zoals Setién eerder al aangaf toen hij het had over winnen in de tachtigste minuut.”

El Mundo Deportivo ziet maar één lichtpuntje, de invalbeurt van Arturo Vidal: “Hij is de enige die echt ergens doorheen kan breken bij dit steriele Barcelona. Messi glimlachte toen Vidal het veld inkwam en al snel vonden de twee elkaar. Binnen een paar minuten creëerden ze paniek bij Valencia.”

Het dagblad concludeert echter: “Het gevoel is dat Barcelona achteruitgaat. Ze wonnen met veel moeite van Granada, ploeterden tegen Ibiza en zijn ontmanteld door Valencia. Daar zijn meerderen verantwoordelijk voor, want in Mestalla zakten De Jong, Griezmann, Arthur, Piqué en Umtiti door het ijs. De reeks van veertien jaar zonder nederlaag in Mestalla is ten einde voor Barcelona, maar dat is wel de minste zorg voor Setién.”

“Slaapwandelen met de bal”

Sport schrijft: “Barcelona is nog steeds bezig aan een vrije val. De nederlaag tegen Valencia was het gevolg van een uur lang slaapwandelen met de bal. Alleen Messi steeg daar boven uit en de wonderen van de Argentijn blijven niet eeuwig gebeuren. Het is niet voldoende om van coach te wisselen. Het probleem is dat Barcelona geen diepte en intensiteit in het spel heeft. Het eerste schot op doel kwam pas na een halfuur, net als tegen Ibiza. Een slechte zaak. Het enige hoopgevende is dat de crisistijd komt in een periode waarin het struikelen over de hordes nog niet dodelijk is. Deze ploeg zal moeten lijden als het echt een belangrijke titel wil winnen, maar belangrijker nog is iets anders. Het is ongelofelijk dat er geen pure spits is nu Luis Suárez geblesseerd is.”

Terecht dat de kranten zo negatief zijn?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:51
32+
Leipzig-trainer komt met dringend Simons-advies voor Koeman
15:36
90+
Nieuwe dreun voor Calvin Stengs
15:21
24+
Drama voor Botman: “Dat probleem heeft hij nu verergerd”
15:05
233+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
257+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
99+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
66+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
57+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
283+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
170+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
156+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
208+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
256+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
138+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
104+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
91+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
193+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
33+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
20+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
607+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie