Comeback VVV in degradatieclash volgende dreun voor RKC

Foto: Comeback VVV in degradatieclash volgende dreun voor RKC

VVV-Venlo heeft in de degradatiekraker tegen RKC Waalwijk uitstekende zaken gedaan. De Limburgers bogen in de uitwedstrijd een achterstand om in een 1-2 overwinning. De nieuwe spits Oussama Darfalou was in de slotfase de gevierde man.

RKC Waalwijk startte met liefst drie nieuwelingen aan het duel: Richard van der Venne, Stefan Velkov en Emil Hansson. Laatstgenoemde was formeel gezien natuurlijk geen nieuw gezicht: de Zweed had vorig seizoen een groot aandeel in de promotie van de Brabanders. Bij Hannover 96 groeide hij in de eerste seizoenshelft echter niet uit tot onomstreden kracht, waardoor de Tweede Bundesliga-club hem deze maand stalde in Waalwijk.

Hansson ging al snel door waar hij vorig seizoen mee was geëindigd: belangrijk zijn voor RKC. Na een scrimmage joeg de jeugdinternational van Zweden de bal hoog in het doel. VVV-Venlo was nu aan zet, maar de equipe van Hans de Koning dwong lange tijd maar weinig mogelijkheden af. Pas vlak voor rust dwong Peter van Ooijen keeper Etienne Vaessen met een kopbal tot een redding.

Na rust werd het er niet beter op in Waalwijk. Tobias Pachonik en Simon Janssen waagden namens VVV zwakke pogingen en RKC kwam ook niet vaak dicht bij het Venlose doel. Pas halverwege de tweede helft was John Yeboah dicht bij de gelijkmaker na een scrimmage waarbij RKC de bal ternauwernood kon tegenhouden. Toch kwam VVV daarna langszij. Johnathan Opoku kreeg nauwelijks weerstand van de defensie van RKC, wurmde zich langs de verdedigers en schoot via een Waalwijks been raak.

RKC zocht daarna meteen de aanval, aangezien de Waalwijkse ploeg met een punt weinig zou opschieten. Van der Venne testte Thorsten Kirschbaum met een schot, maar zag het vervolgens aan de andere kant 1-2 worden. Spits Oussama Darfalou, die op huurbasis overkwam van Vitesse en eerder tegen PSV debuteerde, hield een dieptepass net binnen het veld en kwam in duel met RKC’er Velkov. De nieuwkomer in de Waalwijkse defensie liet zich echter aftroeven, waarna Darfalou op het doel afging, Vaessen omspeelde en voor 1-2 zorgde. Daarmee was de wedstrijd beslist in het voordeel van VVV, dat nu acht punten meer heeft dan RKC.

RKC komt deze klap niet meer te boven

  • Dat denk ik ook
  • Ik zie ze nog wel terugkomen
49+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie