Rob Rensenbrink op 72-jarige leeftijd overleden

Foto: Rob Rensenbrink op 72-jarige leeftijd overleden

Rob Rensenbrink is overleden, zo melden verschillende betrouwbare Belgische media. De oud-aanvaller overleed aan de gevolgen van de spierziekte PSMA, die in 2012 bij hem werd geconstateerd.

De 72-jarige Rensenbrink speelde voor DWS, Club Brugge, Anderlecht, Portland Timbers en Toulouse. Hij diende 46 keer het Nederlands elftal en maakte veertien interlandgoals. Zowel in de WK-finale van 1974 als die van 1978 stond ‘Het Slangenmens’ in de basis.

In de eindstrijd van 1978 tegen Argentinië schoot hij vlak voor tijd op de paal bij een 1-1 stand. Uiteindelijk wonnen de Argentijnen na verlenging. Tijdens de finale van 1974 tegen West-Duitsland (2-1 verlies) werd de niet fitte Rensenbrink gewisseld.

Opvallend genoeg speelde Rensenbrink nooit voor een van de Nederlandse topclubs. Begin jaren zeventig waren Ajax (Piet Keizer) en Feyenoord (Coen Moulijn) al voorzien van een extreem goede linksbuiten. In België groeide Rensenbrink uit tot een grote meneer.

Met Anderlecht won Rensenbrink onder meer twee keer het Europa Cup II-toernooi, in 1976 en 1978. In beide finales was de Nederlander twee keer trefzeker. In 1973 kroonde hij zich tot topscorer van België en in 1976 verkozen onze zuiderburen hem tot Speler van het Jaar.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie