Ten Hag hielp PEC Zwolle aan versterking: ‘Hij raadde hem aan bij ons’

Foto: Ten Hag hielp PEC Zwolle aan versterking: ‘Hij raadde hem aan bij ons’

Erik ten Hag wil logischerwijs de allerbeste spelers bij ‘zijn’ Ajax, maar de oefenmeester toonde zich ook niet te beroerd om competitiegenoot PEC Zwolle van advies te voorzien.

Hij raadde namelijk Rico Strieder aan bij collega John Stegeman; vorige week nam PEC de Duitse middenvelder op huurbasis over van FC Utrecht. Daar had Ten Hag al met hem samengewerkt. “Ik heb er een goede referentie aan gehad aangezien hij hem meenam van Bayern naar Utrecht en een eerlijk beeld schetst”, zegt Stegeman over Ten Hag en Strieder in De Stentor.

“Dat was niet alleen een lofzang. Hij voorziet wel een match. Anders had hij hem ons denk ik niet aangeraden. We hebben veel contact over voetbal.” Dat ontstond ‘op een bijzondere manier’, vertelt Stegeman verder. “We zijn een keer geclasht. Stonden we als trainers van Heracles en Utrecht met de hoofden tegen elkaar. Toen we dat uitspraken, ontstond er een vriendschappelijke band. Dan concludeer je dat je best veel gemeen hebt.”

“Hij stuurde een hele mooie app na mijn incident. Dat doet niet iedereen. Wat hij stuurde? Dat blijft tussen ons, net als de gesprekken over Strieder. Ik ben vaker op zoek naar informatie van mensen die met bepaalde spelers gewerkt hebben. Ook om je eigen beeld bevestigd te krijgen of juist niet”, aldus de PEC-oefenmeester tot slot.

Is Strieder een goede aanwinst voor PEC?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
274+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie