‘Ajax krijgt in strijd om vervanger Ziyech concurrentie van Portland Timbers’

Foto: ‘Ajax krijgt in strijd om vervanger Ziyech concurrentie van Portland Timbers’

Nadat bekend werd dat Hakim Ziyech de komende weken uit de roulatie ligt door blessureleed, heeft de Ajax-leiding besloten om deze maand al zijn vervanger binnen te halen.

Dat zou in eerste instantie voor komende zomer pas het plan zijn geweest, maar de blessure versnelt het proces. En volgens NOS-journalist Arno Vermeulen melden collega’s vanuit Zuid-Amerika nu dat Ajax zijn pijlen heeft gericht op Jorge Carrascal, een 21-jarige Colombiaan van River Plate.

Carrascal heeft een ontsnappingsclausule van zo’n 20 miljoen euro in zijn contract staan bij de Argentijnse broodheer, maar mogelijk wordt er ook voor een lager bedrag al meegewerkt. Vermeulen noemt hem alvast een ‘spectaculaire voetballer’. De technisch begaafde spelmaker speelde eerder al in Europa bij Sevilla B en Karpaty Lviv, maar is het afgelopen kalenderjaar pas écht doorgebroken, in Argentinië. Daar loopt zijn verbintenis nog drie jaar door.


UPDATE 25/1



De geluiden over een transfer van José Carrascal naar Ajax klinken steeds luider. De Amsterdammers hebben echter concurrentie van meerdere andere clubs, in de race om de Colombiaanse spelmaker van River Plate. Het gaat onder meer om de Portland Timbers, uitkomend in de Amerikaanse Major League Soccer. Al zou je toch denken dat Ajax wel in staat moet zijn om die formatie zowel sportief als financieel te kunnen overtreffen voor Carrascal.

Is Carrascal de juiste man om Ziyech op te volgen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
280+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie