Ontslagen Brood sneert naar NAC: “Maar als ik kijk naar PSV…”

Foto: Ontslagen Brood sneert naar NAC: “Maar als ik kijk naar PSV…”

NAC Breda zorgde donderdagavond voor een stunt door PSV uit de KNVB Beker te gooien. Ruud Brood gunt het de spelersgroep waarmee hij voor de winterstop werkte, maar blijft er door zijn abrupte ontslag een wrange nasmaak aan overhouden.

Brood werd op 31 december ontslagen. “In die week daarvoor had ik al het gevoel dat er iets speelde”, vertelt de trainer in het Radio 1-programma Langs de Lijn en Omstreken. “Ik was wel enigszins verrast, omdat er in mijn ogen niet zo veel aanleiding toe was. Dit was voor hun het moment. Je hebt mensen die de kracht hebben je te ontslaan. Nou, oké, het zij zo.”

Volgens Brood had hij nauwelijks inspraak in de samenstelling van de selectie en staf. “Je wil natuurlijk ook wel je visie uitdragen. Hoe gaan we trainen, hoe willen we dat doen en hoe ziet de staf eruit? (…) Bij de eerste training moest ik het nog doen zonder een assistent-trainer en zonder een fysieke trainer. Daar zat dus ruis.”

NAC begon sterk, maar gaandeweg het seizoen verslechterde dat. Met zijn ontslag als eindresultaat. “Emotie hoort in het voetbal, maar als ik kijk naar PSV, toen ik er zat: daar zijn hele ervaren, deskundige mensen. Zoals Toon Gerbrands en destijds technisch directeur Marcel Brands. Daar hadden we hele korte lijnen, maar die korte lijnen heb je niet in Breda. Er zijn veel trainers weggegaan in de laatste tien jaar, dat zegt ook wel iets.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
207+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie