TRANSFERUURTJE: Bergwijn-shock, woede over Ajax-geruchten

Foto: TRANSFERUURTJE: Bergwijn-shock, woede over Ajax-geruchten

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Het seizoen van PSV is gevoelsmatig al zo’n beetje klaar na het debacle in Breda. Tot overmaat van ramp dreigt er ook nog een bepalende speler, Steven Bergwijn, per direct te vertrekken. Volgens de Italiaanse transfergoeroe Gianluca Di Marzio is Leicester City concreet geïnteresseerd in de PSV-aanvaller. De Premier League-club zou nog deze winter willen toeslaan in Eindhoven. Dat maakte hij donderdagavond bekend via Sky Sports News. Leicester-manager Brendan Rodgers zou Bergwijn willen aantrekken met het oog op de grote belangen dit seizoen. De Foxes staan op een knappe derde positie in de Premier League en liggen daarmee op koers voor Champions League-kwalificatie.

Ajax wordt opeens volop in verband gebracht met spelers van het Argentijnse River Plate. Eerst was Juan Fernando Quintero al aan de beurt en gisteren kwam Jorge Carrascal daarbij. Oefenmeester Marcelo Gallardo is daar wel een beetje klaar mee. De coach vertelt in gesprek met de Zuid-Amerikaanse versie van AS: “Het zou compleet belachelijk zijn als ik hier woorden aan zou verspillen. Interesse is één ding, misschien is er belangstelling, maar laten we wel bij de realiteit blijven. Het is je reinste onzin om te speculeren, zoals deze week over Quintero is gebeurd, omdat het gewoon niet overeenkomt met de realiteit.”

André Onana is een van de Ajax-spelers die komende zomer een transfer zal overwegen. Volgens Pieter Zwart en Bas van den Hoven, journalisten van weekblad Voetbal International, moet de doelman echter rekening houden met een teleurstelling. Het VI-duo noemt Chelsea, Arsenal, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain als ideale optie. “Ajax blijft ook een optie. Het is gewoon best moeilijk voor keepers. De juiste club moet net op tijd voorbij komen”, concludeert hoofdredacteur Zwart.

We weten nu al een paar weken dat Feyenoord een nieuwe spits aan zijn selectie toe wil voegen. Wat dat betreft is er vermoedelijk vandaag nog groot nieuws te melden, want de Rotterdammers verwachten dat Róbert Bozeník snel aankomt bij De Kuip. RTV Rijnmond maakt bekend: “Róbert Bozeník, de beoogde nieuwe spits van Feyenoord, is vandaag in Rotterdam. De club hoopt de transfer van de Slowaakse aanvaller snel af te ronden. De laatste onderhandelingen met de zaakwaarnemer van Bozeník zijn gaande. De speler heeft zelf al laten weten dat, van de clubs die hem hebben benaderd, hij het liefste naar Feyenoord gaat.”

Buitenland:

Gisteren konden we opeens lezen dat FC Barcelona zich gemeld zou hebben voor Christian Eriksen, maar vermoedelijk komen de Catalanen te laat. De aanvallende middenvelder van Tottenham Hotspur is er namelijk al lang en breed uit met Internazionale. De grote Italiaanse media verwachten zelfs dat de Deense oud-Ajacied aanstaande maandag al een meerjarig contract ondertekent in het Giuseppe Meazza. Het plan is dat hij in Milaan zijn toekomst tot medio 2024 verbindt aan de Nerazzurri tegen een héél behoorlijk salaris. Eriksen zou namelijk 8 miljoen euro op jaarbasis gaan verdienen en heeft uitzicht op nog eens 2 miljoen euro aan bonussen.

Omdat Edinson Cavani bij Paris Saint-Germain over een aflopend contract beschikt is hij relatief goedkoop op te halen. Atlético Madrid maakt de meeste kans op de handtekening van de Uruguayaan, die toch nog behoorlijk duur blijkt te zijn. De Madrilenen brachten onlangs al een miljoenenbod uit voor de diensten van hun doelwit, maar dat werd afgewezen door de nummer één van de Ligue 1. Cavani diende vervolgens een transferverzoek in bij de clubleiding in het Parc des Princes, dus het is goed mogelijk dat er alsnog een akkoord komt. Hoe je het ook wendt of keert: Atlético zal geen megabedrag overmaken voor de spits. Toch wordt zijn komst een behoorlijk dure aangelegenheid, aldus het medium El Partidazo de COPA. Zoals het er nu naar uitziet moet de club van oefenmeester Diego Simeone 80 miljoen euro vrijmaken voor tweeënhalf jaar Cavani in het Estadio Wanda Metropolitano.

Wordt Bozeník een hit bij Feyenoord?

  • Denk ik wel
  • Denk ik niet
530+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:15
0+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
44+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
70+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
291+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
151+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
28+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
63+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
100+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
124+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
170+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
116+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
204+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
216+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
385+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
23+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
19+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
17:32
189+
Feyenoord verlengt contracten vijftal niet
17:30
43+
Oosting waarschuwt zijn spelers: “We hebben nog niets”
17:11
253+
Belangrijke update Fabrizio Romano over Arne Slot
16:48
230+
‘Transferstrijd tussen Ajax en PSV’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie